Cartile Lucia Muntean. Câştigă 3 volume pentru copilul tău!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-lucia-muntean-castiga-3-volume-pentru-copilul-tau/

Ziarul Metropolis te invită la concurs. Poţi câştiga 3 volume din seria „Cartile Lucia Muntean“, cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“.

Un articol de Corina Vladov|2 octombrie 2013

Ziarul Metropolis te invită la concurs. Poţi câştiga 3 volume din seria-fenomen „Cartile Lucia Muntean“, cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“.

Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de mai mult de 30 de ani. Pe lângă cele peste 24 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găsește timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie și o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.

Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărților Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinților cu poezii amuzante, jocuri instructive și povestiri antrenante pentru cei mici.

cartile lucia muntean

O pagină din „Povestea prietenilor din pădure“, din seria „Cartile Lucia Muntean“

Fiecare titlu se construiește în jurul unei activități specifice copilăriei sau al unui interes natural, caracteristic copiilor între doi şi şapte ani: descoperirea propriei identități și încrederea în forțele proprii, formarea primei prietenii, încercarea de a reda lumea din jur prin desen, comunicarea verbală și non-verbală, descoperirea lumii animalelor, articularea limbajului afectiv și, în general, punctele cheie ale experiențelor celor mici.

Citiţi şi: Lucia Muntean lansează două noi volume într-un turneu prin ţară

Tehnica din spatele proiectului Cartile Lucia Muntean este una cu un puternic caracter pedagogic, îmbinată cu pasiune într-o formă care devine spontan îndrăgită de către toți copiii.

Activitatea laborioasă a Luciei Muntean în domeniul educației preșcolare a fost recunoscută de către Ministerul Educației și Cercetării prin acordarea în anul 2007, a Distincției „Gheorghe Lazăr” clasa I.

Participă la concurs!

Ca să participi la concurs, trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis şi apoi să spui, într-un comentariu pe site, ce distincţie a primit Lucia Muntean în 2007.

Tragerea la sorți va avea loc luni seara, pe 7 octombrie, iar volumele pot fi ridicate începând de marţi, 8 octombrie la redacţia Ziarului Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89, în clădirea în care se află Teatrul Metropolis).

Notă: pentru a participa la tragerea la sorţi trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis! Cei care nu au dat Like la această pagină nu vor fi incluşi în tragerea la sorţi! Cărţile apărute la Editura Genesis pot fi ridicate în decurs de două săptămâni de la anunţarea câştigătorului.

Participând la concurs, eşti de acord cu regulamentul Ziarului Metropolis!

Foto: coperta volumului „Povestea prietenilor din pădure“, din seria Cartile Lucia Muntean

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT. Iulia Maria Boiu, Mihaela Matei şi Iuliana Daniela Ioniche au câştigat fiecare câte un volum cu titlul „Povestea prietenilor din pădure“. Felicitări!

Volumele pot fi ridicate de luni până vineri, între orele 12.00 şi 17.00, la redacţia Ziarului Metropolis (Str. Mihai Eminescu, nr. 89, în clădirea în care se află Teatrul Metropolis).

 

28
/07
/16

O nouă ediţie a evenimentului "Noaptea cărţilor deschise" are loc, vineri, 29 iulie, între orele 20:00 şi 23:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, oferind cititorilor reduceri semnificative de 20% la toate cărţile din librărie.

27
/07
/16

Cehia, Bulgaria, Lituania sau Letonia sunt ţările europene cu cele mai multe biblioteci raportate la numărul de locuitori, în timp ce pe ultimele locuri ale acestui top se află ţări ca Olanda, Grecia şi Portugalia, unde există doar o jumătate de bibliotecă la 10.000 de persoane.

25
/07
/16

Un teatru vechi de 100 de ani din Buenos Aires a fost transformat într-o librărie mai spectaculoasă ca un muzeu. “Eu mi-am imaginat întotdeauna Paradisul sub forma unei biblioteci, alte persoane consideră ca ar fi o grădină, alţii şi-l pot închipui ca un palat, eu l-am imaginat întotdeauna ca o bibliotecă şi aici mă aflam eu…” – Jorge Luis Borges.

20
/07
/16

A apărut, în acest an, la Editura Art, cartea “Vremurile bune de altădată” (selecție și traducere din limba cehă de Jean Grosu), în seria de autor “Bohumil Hrabal”.

19
/07
/16

„Nu talentul le lipseşte românilor, ci caracterul.” - Norman Manea. Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori români, împlineşte, astăzi, 80 de ani!

19
/07
/16

Romanul Donbas este povestea adevărată a unui evadat român din lagărul sovietic: Jacques Săndulescu, ce avea să devină Big Jacques în America, adică boxer profesionist, actor și proprietar al unui bar de jazz din New York, e luat de pe stradă într-o bună zi și dus în lagărul sovietic de la Donbas. După doi ani și jumătate de chin, reușește o evadare spectaculoasă.

18
/07
/16

„Toată lumina pe care nu o putem vedea“, de Anthony Doerr, Editura Humanitas Fiction, 2016, Premiul Pulitzer de anul trecut, este una dintre marile cărți ale timpului nostru. În New York Times Book Review stă scris: “Lumina din titlu este legată de ceea ce auzise Werner într-o emisiune radiofonică de la sfârșitul anilor ’30: creierul uman are capacitatea de a crea lumină în întuneric.”

10
/07
/16

CRONICĂ DE CARTE Alexandru Solomon nu este doar unul din cei câţiva autori importanţi de filme de nonficţiune din România şi coordonatorul unui festival de gen (One World). Dar este şi un foarte interesant comentator al ideilor despre cinema, aşa cum o dovedeşte pasionanta sa carte „Reprezentări ale memoriei în filmul documentar”.

08
/07
/16

Într-o zi de 8 iulie se năşteau poetul, dramaturgul și prozatorul francez Jean de La Fontaine, cunoscut în istoria literaturii îndeosebi pentru fabulele sale, actriţa americană Anjelica Huston şi scriitorul român Şerban Foarţă.

05
/07
/16

Puritate, cel mai recent roman al lui Jonathan Franzen, a apărut în colecția „Biblioteca Polirom” , în traducerea Iuliei Gorzo. Jonathan Franzen este autorul bestsellerului Corecţii. „Franzen a creat o instalaţie de secol XXI, extrem de captivantă şi de provocatoare, inspirată de capodopera lui Charles Dickens, Marile speranţe…” (Booklist)

05
/07
/16

Scriitorul român Mircea Cărtărescu, cu romanul "Orbitor. Corpul", se numără printre finaliștii celei de-a treia ediții a Premio Strega Europeo. Premio Strega — cel mai prestigios premiu literar italian are o vechime de aproape 70 de ani şi a fost decernat unor scriitori precum Alberto Moravia, Massimo Bontempelli, Elsa Morante, Dino Buzzati, Umberto Eco sau Claudio Magris.

01
/07
/16

Matei Vișniec este laureatul din acest an al Premiului Jean Monnet, oferit de Festivalul „Littératures Européennes” din Cognac, Franța, pentru romanul Negustorul de începuturi de roman, apărut la Editura Cartea Românească, în anul 2013, dar și în ediție de buzunar, în colecția Top 10+ a Editurii Polirom, în anul 2014.

29
/06
/16

“(…) Acest debut ar trebui notat de critică în carneţelul de bal. E un mare talent.” - Florin Iaru. In această seară, de la ora 18:30, iubitorii de carte sunt invitaţi la Librăria Cărtureşti – Grădina Verona (Str. Arthur Verona 13-15) din Bucureşti, la lansarea volumului de debut Cazemata, semnat de Tudor Ganea şi apărut la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Invitaţi, alături de autor: Florin Iaru şi Marius Chivu

26
/06
/16

Luni, 27 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc o întâlnire cu Aurora Liiceanu, prilejuită de apariția celui mai recent volum al său la Editura Polirom: „Ea şi El. Biografia unei relaţii”. Alături de autoare, vor fi prezente Virginia Costeschi, Alina Purcaru, Eli Bădică.

25
/06
/16

Miercuri, 29 iunie, ora 19.00 va avea loc la Librăria Humanitas Cişmigiu o seară dedicată romanului „Calea Idei Brown” de Ricardo Piglia, una din cele mai importante voci ale literaturii hispano-americane contemporane. La eveniment vor participa Tania Radu, critic literar, Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural şi Alina Cantacuzino, traducătoarea romanului.

21
/06
/16

"2084 e mai dur decât Supunere, descriind un adevărat totalitarism religios.” - Michel Houellebecq. Miercuri, 22 iunie, ora 19.00, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o seară dedicată romanului "2084. Sfârşitul lumii", de Boualem Sansal, distins cu Marele Premiu al Academiei Franceze în 2015.