Casa Laurei Palmer din serialul Twin Peaks ar putea deveni muzeu
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-laurei-palmer-din-serialul-twin-peaks-ar-putea-deveni-muzeu/

Casa personajului Laura Palmer din serialul cult „Twin Peaks”, aflată în oraşul Everett din statul american Washington, ar putea fi cumpărată de fanii popularului serial TV din anii ’90, care intenţionează să o transforme într-un muzeu şi într-un hotel.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2014

Conform huffingtonpost.com, casa personajelor Leland, Sarah şi Laura Palmer a fost construită în stilul anilor 1930 şi se află în cartierul Rucker Hill. Ea a apărut în serialul „Twin Peaks” şi în lungmetrajul inspirat de acesta, „Fire Walk With Me”.

Fanii de pe site-ul Welcome to Twin Peaks au făcut această descoperire, comparând fotografiile din anunţul imobiliar cu imagini extrase din serialul „Twin Peaks”.

Ei au lansat, de asemenea, o campanie de strângere de fonduri pe platforma Kickstarter cu scopul de a cumpăra reşedinţa şi de a o transforma într-un complex care va include un muzeu, un altar şi un spaţiu de cazare afiliat grupului hotelier Bed & Breakfast.

Fanii serialului încearcă să strângă suma de 600.000 de dolari până pe 3 august. Primele oferte de licitaţie au fost deja plasate pentru această casă, care a fost pusă în vânzare cu preţul de 549.950 de dolari.

Twin Peaks

Laura Plamer, Twin Peaks

Donatorii vor primi multe cadouri cu specific „Twin Peaks”, care variază de la postere cu textul „I Saved the Palmer House” („Am salvat casa Palmer”) şi până la primirea unei plăcinte speciale şi a unei cafele, servită fără zahăr şi în nopţile fără lună.

Atunci când a fost lansat în 1990, serialul „Twin Peaks” a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor şi a primit 14 nominalizări la premiile Emmy.

Twin Peaks a obţinut cele mai mari cote de audienţă pentru televiziunea ABC vreme de patru ani

Episodul-pilot, ce a avut o durată de două ore, a fost producţia TV cu cel mai mare scor de rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 şi a fost vizualizat de 33% din totalul telespectatorilor americani. După ce a început să fie difuzat săptămânal, serialul „Twin Peaks” a obţinut cele mai mari cote de audienţă pentru televiziunea ABC vreme de patru ani.

David Lynch

David Lynch

Totuşi, după difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumătatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului în care Laura Palmer a fost asasinată), audienţa serialului a început să scadă.

La o săptămână după difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, „Twin Peaks” a coborât pe locul al 85-lea în topul audienţelor programelor TV, iar ABC a decis să suspende producţia pentru al treilea sezon.

David Lynch a declarat ulterior că regretă faptul că a cedat în faţa presiunilor exercitate de directorii de la ABC care i-au cerut să pună capăt acestui serial după al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon.

Încheierea serialului i-a nemulţumit pe numeroşii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situaţie complicată.

După încheierea difuzării serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, „Twin Peaks: Fire Walk With Me” (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor şapte zile din viaţa personajului Laura Palmer şi a oferit prea puţine răspunsuri pentru enigmele prezentate în ultimul episod al serialului.

Foto cu Twin Peaks, Laura Palmer şi David Lynch – Cinemagia

27
/03
/23

În acest sfârșit de săptămână începe Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, care revine în 2023 la București cu o selecție de 35 de filme documentare, trei retrospective, 8 evenimente de tip panel talk/workshop și o expoziție conexă.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

03
/03
/23

În luna martie 2023, Institutul Cervantes din București va prezenta online o serie de filme excepționale ale regretatului regizor spaniol Carlos Saura, un cineast care a dobândit deja un loc de necontestat printre zeii cinematografiei, omagiu prilejuit de decernarea, în acest an, a Premiului Goya de Onoare. Toate titlurile vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului timp de 48 de ore, începând cu ora 21.00 (ora României).

03
/03
/23

Apreciatele productii „Aferim!", „Inimi cicatrizate" și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", semnate de unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinematografiei româneşti, Radu Jude și scurtmetraje curajoase, semnate de tineri regizori, premiați pentru talentul lor, îi așteaptă pe telespectatorii TVR Cultural pe 4 martie, într-o nouă ediţie „Noaptea albă a filmului românesc".