Câștigătorii ediției 2016 a Concursului Internațional Sibiu Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-editiei-2016-a-concursului-international-sibiu-jazz-festival/

Pe 25 mai s-a încheiat Concursul SJF, parte integrantă celei de-a 46-a ediţii a Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generaţii de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) a adus anul acesta la Sibiu 16 concurenţi (formaţii si solişti), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria şi România.

Un articol de Liliana Matei|27 mai 2016

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cea mai bună formație a fost adjudecat de studenții Universității din Graz – BB QUARTET ce are în componență pe brazilianul Marcelo Valezi (tenor saxofon, flaut), croatul Ivar Krizic (bass), Lajos Toth (pian) si Balaz Balogh (tobe), din Ungaria.

Cea mai buna voce din concurs s-a dovedit a fi cea a Kristinei Koszorus din Târgu Mureș, iar cea mai bună compoziție a fost cea a lui Giuseppe Dimonte- conducătorul formației Pippi Dimonte Quintet din Italia pentru piesa “Neukolln”.

Juriul a acordat două premii speciale: Viorica Pintilie Quartet, format din Viorica Pintilie (voce), Alexandru Olteanu (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Iunian Nicolau (tobe) și lui Sandu Bantaș (voce), student la Universitatea de Arte „George Enerscu” din Iași.

Publicul a avut ocazia să-și voteze online preferații. După prima zi de concurs, cele mai multe voturi le-au obținut studenții Universității Naționale de Muzică din București- grupul Groovy Bastards, format din Ioana Vișinescu (voce), Maria Nichiforescu (chitară bass), Leonard Croitoru (pian), Alex Mușat (tobe) și Andrei Bălașa (chitară).

Cel de-al doilea premiu al publicului, acordat în urma voturilor online, a fost adjudecat de Cristina Radu, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București.

„Concursul, organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Casa de Cultură a Studenților Sibiu, s-a dorit o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni prin crearea de oportunități pentru formațiile de jazz de a se lansa pe piața muzicală de gen din țară și din străinătate. Prin acet eveniment organizat înainte de demararea concertelor din cadrul Sibiu Jazz Festival se dorește în primul rând “predarea ștafetei” de la o generație la alta de muzicieni”, decalară organizatorii.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților.

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs  pe concurs.sibiujazz.ro .

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.