Câștigătorii ediției 2016 a Concursului Internațional Sibiu Jazz Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-editiei-2016-a-concursului-international-sibiu-jazz-festival/

Pe 25 mai s-a încheiat Concursul SJF, parte integrantă celei de-a 46-a ediţii a Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generaţii de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) a adus anul acesta la Sibiu 16 concurenţi (formaţii si solişti), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria şi România.

Un articol de Liliana Matei|27 mai 2016

Câștigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cea mai bună formație a fost adjudecat de studenții Universității din Graz – BB QUARTET ce are în componență pe brazilianul Marcelo Valezi (tenor saxofon, flaut), croatul Ivar Krizic (bass), Lajos Toth (pian) si Balaz Balogh (tobe), din Ungaria.

Cea mai buna voce din concurs s-a dovedit a fi cea a Kristinei Koszorus din Târgu Mureș, iar cea mai bună compoziție a fost cea a lui Giuseppe Dimonte- conducătorul formației Pippi Dimonte Quintet din Italia pentru piesa “Neukolln”.

Juriul a acordat două premii speciale: Viorica Pintilie Quartet, format din Viorica Pintilie (voce), Alexandru Olteanu (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Iunian Nicolau (tobe) și lui Sandu Bantaș (voce), student la Universitatea de Arte „George Enerscu” din Iași.

Publicul a avut ocazia să-și voteze online preferații. După prima zi de concurs, cele mai multe voturi le-au obținut studenții Universității Naționale de Muzică din București- grupul Groovy Bastards, format din Ioana Vișinescu (voce), Maria Nichiforescu (chitară bass), Leonard Croitoru (pian), Alex Mușat (tobe) și Andrei Bălașa (chitară).

Cel de-al doilea premiu al publicului, acordat în urma voturilor online, a fost adjudecat de Cristina Radu, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București.

„Concursul, organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival și Casa de Cultură a Studenților Sibiu, s-a dorit o rampă de lansare pentru tinerii muzicieni prin crearea de oportunități pentru formațiile de jazz de a se lansa pe piața muzicală de gen din țară și din străinătate. Prin acet eveniment organizat înainte de demararea concertelor din cadrul Sibiu Jazz Festival se dorește în primul rând “predarea ștafetei” de la o generație la alta de muzicieni”, decalară organizatorii.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților.

Mai multe informații despre artiști și program puteți găsi accesând site-ul oficial www.sibiujazz.ro și pagina de Facebook – facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs  pe concurs.sibiujazz.ro .

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.