Câștigătorii Festivalului Naţional de Comedie
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-festivalului-national-de-comedie/

„Şi negru şi alb şi gri”, de la Teatrul „Metropolis”, „Soldatul de ciocolată” de la Teatrul „Odeon” şi „Don Juan” de la Teatrul de Comedie, toate din Bucureşti, sunt cele trei spectacole care au primit cele mai multe nominalizări, dar şi cele mai multe premii la ediţia a 29-a a Festivalului Naţional de Comedie, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Un articol de Teatrul Metropolis|16 octombrie 2017

Premiul pentru cel mai bun spectacol i-a revenit Teatrului „Metropolis”, din Bucureşti, pentru „Şi negru şi alb şi gri”, realizat de scenaristul serialului „Las Fierbinţi”, Mimi Brănescu. Tot aici s-au dus şi cele două premii pentru cele mai bune interpretări ale unui rol secundar feminin şi masculin: Natalia Călin – pentru rolul “Tania” şi Adrian Titieni  – pentru rolul “Ionel” (l-a avut contracandidat chiar pe coechipierul  său Vlad Zamfirescu – pentru rolul “ Anghel“, din acelaşi  spectacol).

Tot Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin a fost câştigat şi de Ana Bianca Popescu, pentru rolul “Luka” din spectacolul “Soldatul de ciocolată” (Teatrul Odeon Bucureşti). „Soldatul de ciocolată” a primit şi Premiul pentru regie, realizată de Andrei Şerban, dar şi Premiul pentru cele mai bune costume, realizate de Anka Lupeş. Tot la Teatrul Odeon a mers şi Premiul Special “Mihai Mihail”, acordat pentru interpretarea unui rol de comedie şi câştigat de Antoaneta Zaharia, pentru personajul Ecaterina (a fost nominalizată şi la premiul pentru cea mai bună actriţă).

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină a fost acordat Andreei Bibiri, pentru rolul Maria, din spectacolul „O femeie singură”, de la Teatrul de Artă din Bucureşti, în regia lui Daniel Grigore Simion.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol principal masculin a fost câştigat de Liviu Pintileasa, pentru rolul “Sganarel”, din spectacolul “Don Juan” (Teatrul de Comedie Bucureşti). Juriul a mai acordat şi Premiul Special pentru originalitatea adaptării şi a conceptului regizoral lui Andrei şi Andreei Grosu, regizorii spectacolului “Don Juan”.

Premiul special al juriului a fost primit şi de echipa spectacolului “Ei, şi?” (regia Andreea Cioîrlan), alcătuită din studenţii de la UNATC Bucureşti.

Momentele prezentate de absolvenţii Facultăţilor de Teatru în cadrul Galei Hop – 2017 au primit Premiul publicului gălăţean, ca de altfel şi spectacolul „Avarul”, de la Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, care a primit şi Premiul pentru decorurile semnate de Cosmin Ardeleanu.

(sursa: viata-libera.ro)

Foto: Câștigătorii Festivalului Naţional de Comedie – Maria Stefanescu

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.