Câştigătorii primei ediţii a Excelsior Teen-Fest
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-primei-editii-a-excelsior-teen-fest/

Teatrul EXCELSIOR îi anunţă pe câştigătorii primei ediţii a Festivalului de Teatru pentru adolescenţi EXCELSIOR TEEN-FEST care s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie – 2 octombrie 2015, în Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|3 octombrie 2015

În timp ce juriul a avut dificila sarcină de a alege câştigătorii, tinerii bucureşteni s-au bucurat din plin de spectacolele selecţionate.

Prima ediţie a Festivalului EXCELSIOR TEEN-FEST s-a încheiat vineri, 2 octombrie, cu premiera spectacolului Thomas Sawyer, dramatizare după Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain, regia Horia Suru. Timp de opt zile, adolescenţii bucureşteni au umplut sălile Teatrului Excelsior şi ale teatrelor partenere. Pe lângă caracterul său educaţional, Excelsior Teen-Fest a avut şi un caracter competiţional.

Spectacolele au fost jurizate de criticii de teatru Monica Andronescu şi Mircea Morariu, şi directorul artistic adjunct al Prague Youth Theatre, Rebecca Humphries. Alături de aceştia, Excelsior Teen-Fest a avut şi un juriu al adolescenţilor format din şase elevi (Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti” și Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”), care a oferit un premiu special.

Vă reamintim spectacolele aflate în competiţie Chip de foc (r. Vlad Cristache), Amintiri din epoca de şcoală (r. Radu Apostol), Vicleniile lui Scapino (r. Alexandru Mâzgăreanu), O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii (r. Vlad Massaci), Coro Nero (r. Veronica şi Cătălin Pătru), La ţigănci (r. Andrei şi Andreea Grosu), Tipografic Majuscul (r. Gianina Cărbunariu), Flori pentru Algernon (r. Iulia Colan), ActOrchestra, creaţie colectivă (r. Horia Suru), Profu’ de religie (r. Bobi Pricop) şi Numele (r. Vlad Cristache).

Juriul a acordat următoarele premii:

Premiul pentru Cea Mai Bună Regie – Bobi Pricop, pentru spectacolul Profu’ de religie produs de Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova;

Premiul pentru Cel Mai Bun Actor – Vlad Bîrzanu, pentru rolul Christopher Boone din spectacolul O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii, regia Vlad Massaci, produs de Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea;

Premiul pentru Cea Mai Bună Scenografie – Vladimir Turturica, pentru scenografia spectacolului La ţigănci, regia Andrei şi Andreea Grosu, produs de Unteatru;

Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol – Tipografic Majuscul, un spectacol de Gianina Cărbunariu, coproducţie dramAcum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

Juriul format din adolescenţi a oferit Premiul Special actriţei Iulia Colan, pentru rolul din spectacolul Flori pentru Algernon, regia Iulia Colan, produs de Teatrul Act.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.