Câştigătorul marelui premiu la Festivalul de Film de la Toronto: Lungmetrajul „Silver Linings Playbook”
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorul-marelui-premiu-la-festivalul-de-film-de-la-toronto-lungmetrajul-silver-linings-playbook/

„Silver Linings Playbook” este drama cu accente comice despre un bărbat care se mută cu părinţii lui după ce a petrecut opt luni într-o instituţie pentru boli mintale ce a câştigat duminică marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Pelicula, regizată de David O. Russell îi are distribuţie pe Jennifer Lawrence, Bradley […]

Un articol de |17 septembrie 2012

„Silver Linings Playbook” este drama cu accente comice despre un bărbat care se mută cu părinţii lui după ce a petrecut opt luni într-o instituţie pentru boli mintale ce a câştigat duminică marele premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.
Pelicula, regizată de David O. Russell îi are distribuţie pe Jennifer Lawrence, Bradley Cooper şi Robert De Niro, şi a fost recompensată cu premiul BlackBerry People’s Choice pentru cel mai bun film , la cea de-a 37-a ediţie a festivalului canadian.

Având la bază un roman de Matthew Quick, „Silver Lining Playbook”, care a avut premiera mondială la Toronto, prezintă felul în care un scriitor încearcă să îşi revină după o serie de accidente din viaţa profesională şi personală.
Printre lungmetrajele recompensate cu People’s Choice (premiul publicului) la ediţiile anterioare ale festivalului se numără câteva care au câştigat apoi premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului, precum „Discursul regelui/ The King’s Speech” şi „Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”.

Finalist la premiul publicului a fost şi „Argo”, un thriller regizat de Ben Affleck despre ingeniosul plan care a permis scoaterea a şase americani în afara Teheranului, după invadarea din 1979 a ambasadei americane de către islamişti.

„Argo” a avut, la rândul său, premiera mondială la Toronto.

Premiul publicului pentru cel mai bun documentar a revenit peliculei „Artifact”, care îi prezintă pe Jared Leto şi trupa lui, Thirty Seconds to Mars, în timpul înregistrărilor pentru albumul „This Is War” şi disputa în justiţie cu casa de discuri a formaţiei.

Premiul publicului la secţiunea „Midnight Madness” a revenit peliculei „Seven Pychopaths”, de Bartholomew Cubbins, o comedie presărată cu scene sângeroase în care Collin Farrell joacă rolul unui scriitor ce încearcă să termine scenariul unui film despre un criminal în serie. Din distribuţia filmului fac parte doi actori de renume, Christopher Walken şi Woody Harrelson.

Premiul pentru cel mai bun film canadian a revenit lungmetrajului „Laurence Anyways”, regizat de Xavier Dolan, o dramă despre viaţa unui bărbat care crede că este transgender.

Organizat pentru prima dată în 1976, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto este, alături de cele de la Cannes şi Sundance, unul dintre evenimentele de top din universul cinematografic. Toronto serveşte adeseori drept rampă de lansare pentru multe filme şi actori care primesc apoi premiile Oscar. La Toronto, producătorii multor filme semnează totodată numeroase contracte de distribuţie pe plan internaţional.

 

Sursa: Mediafax

19
/06
/14

Festivalul Național de Teatru “Toma Caragiu” a propus într-o marți, la Ploiești, evitând cu eleganță cele trei ceasuri rele prevestite de mai de mult, premiera spectacolului “Chip de foc” (“Fireface”), după un text absolut nebun al dramaturgului german Marius von Mayenburg (42 de ani).

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.