Casting pentru un spectacol de Mick Davis, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-un-spectacol-de-mick-davis-la-godot-cafe-teatru/

Regizorul Mick Davis montează la Godot Cafe-Teatru „Cina cea de taină”, spectacol pentru care invită actorii la casting, începând de luni, 14 noiembrie.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2016

Ce se întâmplă când Marilyn Monroe, Freddie Mercury, Albert Enstein și Constantin Stanislavski își dau întâlnire la cină, în România, cu multe alte icon-uri? Vor dezbate subiectele zilei, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu mai e de mult în viață?

Începând de luni 14 noiembrie, echipa Godot Cafe – Teatru invită actorii interesați la casting, pentru spectacolul regizorului Mick Davis, Cina cea de taină (The Last Supper). Printre personaje, se numără: Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Amy Winehouse, Marlon Brando, Maria Tănase, Adolf Hitler (not an idol), Jim Morrison, Janis Joplin, Albert Einstein, Laurence Olivier, Greta Garbo, John Lennon, Michael Jackson, Audrey Hepburn, Constantin Stanislavski, Bette Davis, James Dean, Anton Chekhov, Elvis Presley.

Regizorul Mick Davis, cunoscut de publicul din România pentru filmul Modigliani (2004), și-a propus să monteze The last supper, un text – creație proprie, până la începutul anului viitor. Perioada de casting se va desfășura între 14 și 20 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru. Înscrierile se fac printr-un e-mail la adresa casting@godotcafeteatru.ro.

25
/06
/22

Acum, când e război, când drepturile omului sunt călcate în picioare, când America se întoarce în Evul Mediu, când totul este profit, când meritocrația e subiect de batjocură, când educația e anihilată, când totul devine inaccesibil, când cei mai vulnerabili suferă, când nu mai există speranță, când șocul, crima, terorismul, lăcomia sunt mlaștini prin care trebuie să navigăm abia ținându-ne respirația la suprafață, în momentul ăsta de care acum și peste câteva generații trebuie să ne fie rușine, oare cine mai poate vorbi și despre iubire?

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

24
/06
/22

UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video și audio din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER. Redăm mesajul UNITER care anunță noua campanie.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

22
/06
/22

„Cancún”, noul spectacol care se poate vedea la Teatrul Nottara regizat de Felix Alexa, unul dintre cei mai experimentați și importanți regizori ai noștri, prezintă publicului cuplurile: Reme - Vicente (Cerasela Iosifescu - Gabriel Răuță) și Laura - Pablo (Ada Navrot - Alexandru Jitea) într-un hotel frumos dintr-un loc exotic, care sărbătoresc prietenia și cel de al 25-lea an consecutiv de vacanță împreună.

22
/06
/22

Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentații ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România.