Casting pentru un spectacol de Mick Davis, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-un-spectacol-de-mick-davis-la-godot-cafe-teatru/

Regizorul Mick Davis montează la Godot Cafe-Teatru „Cina cea de taină”, spectacol pentru care invită actorii la casting, începând de luni, 14 noiembrie.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2016

Ce se întâmplă când Marilyn Monroe, Freddie Mercury, Albert Enstein și Constantin Stanislavski își dau întâlnire la cină, în România, cu multe alte icon-uri? Vor dezbate subiectele zilei, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu mai e de mult în viață?

Începând de luni 14 noiembrie, echipa Godot Cafe – Teatru invită actorii interesați la casting, pentru spectacolul regizorului Mick Davis, Cina cea de taină (The Last Supper). Printre personaje, se numără: Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Amy Winehouse, Marlon Brando, Maria Tănase, Adolf Hitler (not an idol), Jim Morrison, Janis Joplin, Albert Einstein, Laurence Olivier, Greta Garbo, John Lennon, Michael Jackson, Audrey Hepburn, Constantin Stanislavski, Bette Davis, James Dean, Anton Chekhov, Elvis Presley.

Regizorul Mick Davis, cunoscut de publicul din România pentru filmul Modigliani (2004), și-a propus să monteze The last supper, un text – creație proprie, până la începutul anului viitor. Perioada de casting se va desfășura între 14 și 20 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru. Înscrierile se fac printr-un e-mail la adresa casting@godotcafeteatru.ro.

18
/06
/21

După premiul al III-lea ex-aequo de la Cinéfondation de anul trecut, acordat Luciei Chicoș pentru filmul „Contraindicații’’, UNATC revine la Festivalul de la Cannes cu scurtmetrajul „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, în regia Carinei-Gabriela Dașoveanu.

18
/06
/21

Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața Muzeului Național de Artă Contemporană (MNAC).

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

17
/06
/21

Cea de-a cincea ediție a festivalului internațional de scurtmetraje Transilvania Shorts ajunge la Cluj-Napoca în perioada 27 - 29 iunie, la Cinema Victoria și Cinema Dacia, cu o selecție de filme selectate și premiate în festivaluri de renume din întreaga lume.

17
/06
/21

După ce anul trecut a fost la înălțime, pe acoperișul Teatrului Național din București, în 2021 tânărul HOP călătorește aproape 350 km, până în inima Transilvaniei. Își pune cortul la Alba Iulia, lângă cetate. Vine aici cu așteptări, cu entuziasmul și curajul exploratorului.

17
/06
/21

Luni, 21 iunie 2021, începând cu ora 19:00, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova se va desfășura poate cel mai lung spectacol de teatru din istorie: ZIUA HEKTOMERON. Data nu a fost aleasă întâmplător, căci pe 21 iunie este solstițiul de vară, cea mai lungă zi din an, numită și Ziua Soarelui.

17
/06
/21

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul One World Romania, documentarul „Certitudinea probabilităţilor” (2021), primul film realizat de Raluca Durbacă, încearcă să deconstruiască discursul oficial al regimului socialist din anul 1968 aşa cum fusese el reflectat prin materialele audiovizuale ale studioului de cinema documentar „Alexandru Sahia”.

16
/06
/21

Cea de-a V-a ediție a festivalului American Independent Film are loc anul acesta între 23 și 27 iunie, la Cinema Muzeul Țăranului și Food Hood, și va aduce în fața spectatorilor cele mai noi producții de film american independent, fiind, pentru multe dintre ele, ocazia unică de a le vedea pe un ecran de cinema.

16
/06
/21

Învățământul superior artistic din România a făcut un pas esențial pe 12 iunie 2021: constituirea, la Iași, în prezența Ministrului Educației, a Consorțiului Universitar Arte.