Cătălina Mustață, în premiera toamnei la Teatrul LUNI
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalina-mustata-in-premiera-toamnei-la-teatrul-luni/

Primul nou spectacol al stagiunii de toamnă la Teatrul LUNI: ”Scara Pisicii”, de Thuróczy Katalin, pe 17 & 18 octombrie, în prezenţa autoarei. Totul începe într-un bar, unde se şi termină, pentru că cineva moare şi acesta e în general semn clar de final.

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2017

După ce începe și pînă ajunge să se termine, se expune languros o problemă rămasă nerezolvată de mii de ani și care apasă în mod evident întreaga societate: cum anume, precis și clar, se bat două femei pentru un bărbat?

Conform studiilor ce au acoperit acest subiect delicat, ele fie își aruncă reciproc perne pufoase de la una la alta sperînd ca adversara să pleznească de de la sine de epuizare, fie…dacă publicul acceptă astfel de refulări scenice, se luptă, seminud, în lavă albă, într-un spațiu special amenajat în acest sens.

O mascaradă comercială practic, costruită vizual de neinițiați, în jurul unei grave situații, pentru că este de la sine înțeles că nimeni nu își poate dori cu adevărat să rămînă singur în baia eternității.

Așadar, un Cat Fight veritabil, construit în jurul unei documentări asidue, formulat în urma unei analize stufoase, cu durata fixă de aproximativ o oră, vă invită să descoperiți dacă femeile se războiesc cu adevărat sau doar așa… în termeni corect politici, cu grijă să nu agreseze ochii sensibili ai spectatorului.

Scara Pisicii – INFO

după Thuróczy Katalin

cu:

Cătălina Mustață & Ana-Maria Oglindă

Traducerea & adaptarea: Alexandra Popescu

Sound design: Salex Iatma

Coregrafia: Florin Fieroiu

Regia: Popescu

Costume & make-up: Ellis Luxury Fashion Boutique

producția: Teatrul LUNI de la Green Hours

Foto:Cătălina Mustață,  Scara Pisicii – greenhours.ro

02
/04
/15

Gândind că „cea mai mare victorie a omului este să-şi cucerească frica”, Anaïs Nin a scris unul dintre cele mai tulburătoare jurnale erotice ale tuturor timpurilor. A trăit pentru a-şi pune emoţiile şi senzaţiile în pagini de carte, dezvăluind lumii erotismul ei prin febra creaţiei.

02
/04
/15

În perioada 20 aprilie – 31 mai, Revista de Povestiri și Bookblog.ro te invită la ediția adoua a Atelierului de scriere creativă în SF & Fantasy. Atelierul este coordonat de scriitorii Oliviu Crâznic și Michael Haulică și îi are ca invitați pe Marian Coman și Sebastian A Corn.

02
/04
/15

Astăzi, maestrul Gică Petrescu, îndrăgitul cântăreţ şi compozitor de muzică uşoară, populară şi de petrecere, ar fi împlinit... 100 de ani.

01
/04
/15

SPECIAL ZIARUL METROPOLIS. Că sunt intimidant de frumoase și copleșitor de talentate este o banalitate. Ele sunt, de fapt, zeițe coborâte printre noi, muritorii. Datorită lor e imposibil să nu iubești filmul francez de ieri sau de azi, cu toate aerele lui de superioritate.

01
/04
/15

Trei spectacole de succes: Câinele Grădinarului, de Lope de Vega, Amintiri, de Alexei Arbuzov şi Visul unei nopți de vară, de William Shakespeare se vor putea viziona, între 6 și 8 aprilie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, în cadrul programului Uși Deschise - ediția a XIX-a

01
/04
/15

TVR reflectă magia celei de-a XXI-a ediții a Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu printr-o serie de interviuri realizate de George Banu. Interviurile arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România și oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XXI-a ediții (6 - 15 iunie 2015) a FITS.

01
/04
/15

Dedicată celebrării carierei artistice a basului Mihnea Lamatic, solist al Operei Naţionale Bucureşti, Gala Aniversară Mihnea Lamatic aduce în prim-plan cele mai importante roluri de operă şi operetă pe care artistul le-a interpretat pe parcursul carierei sale. Evenimentul are loc sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Opera Națională București.

01
/04
/15

Miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 19.00, iubitorii de film sunt așteptați la Sala ARCUB cu ocazia celei de-a treia ediții a CineȘoc. În luna aprilie accentul se mută pe cinematografia orientală – filmul lunii este aclamatul Harmony Lessons (2013) regizat de Emir Baigazin, o dramă cu accente poetice care s-a remarcat prin tematica abordată: marginalizarea și efectele acesteia.