Catrinel Marlon (Menghia), ambasador Chopard la Festivalul de Film de la Cannes 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/catrinel-marlon-menghia-ambasador-chopard-la-festivalul-de-film-de-la-cannes-2018/

Fotomodelul şi actriţa română Catrinel Marlon (Menghia) este ambasadorul brandului Chopard la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, unde a lansat proiectul „Cannes is in the air”.

Un articol de Liliana Matei|16 mai 2018

Catrinel Marlon este imaginea aleasă de Caroline Scheufele, proprietara Maison Chopard, principalul sponsor al Festivalului de Film de la Cannes, pentru noua campanie a brandului.

Ea prezintă, în cadrul proiectului, o poveste a cinematografiei exprimată în șase episoade regizate de Alexis Weller, ce este promovată pe platformele social media.

Casa Chopard este creatoarea trofeului Palme d’Or, prestigiosul premiu oferit în cadrul festivalului.

În afara carierei de model, Catrinel Marlon a fost implicată în mai multe proiecte cinematografice, cel mai recent, în lungmetrajul „Gomera”, pe care regizorul Corneliu Porumboiu l-a filmat în România și Spania. În coproducția România-Franța-Germania, care va fi lansată în 2019, ea deține rolul principal.

În plus, ea este personajul principal în cel mai recent videoclip al lui Andrea Bocelli, care va fi lansat la finalul acestui an. Ei colaborează și la evenimentul caritabil „Celebrity Fight Night in Italy”, organizat de Bocelli și soția lui, Veronica. Catrinel Marlon va fi amfitrioana uneia dintre serile viitoarei ediții, care va avea loc pe 6 septembrie. Sumele care vor fi strânse în cadrul evenimentului vor fi donate către Andrea Bocelli Foundation și Muhammad Ali Parkinson.

În ultimii ani, Catrinel a fost promotor a peste 30 de mărci comerciale prezente la nivel mondial. A apărut pe coperțile a peste 80 de publicații de modă printre care Vogue, Elle, FHM, Maxim, Sports Illustrated.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.