Ce aduce sezonul 8 al emisiunii „#creativ” de la TVR 1?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-aduce-sezonul-8-al-emisiunii-creativ-de-la-tvr-1/

Vineri seara, de la ora 23.00, la TVR 1, în sezonul 8 al emisiunii „#creativ”, vom întâlni tineri remarcabili în domeniile lor: de la design de bijuterie şi design grafic la muzică pop, de la actorie la dans contemporan şi arhitectură.

Un articol de Liliana Matei|9 aprilie 2021

De asemenea, în prima ediție a noului sezon, pe 9 aprilie, cunoaştem şi un comandant de aeronavă care scrie cărți pentru copii.

„La #creativ, am rămas fideli gândului inițial care a dat naștere acestei emisiuni, și anume: să aducem în fața telespectatorilor tineri creativi, remarcabili în ceea ce fac, de cele mai multe ori modești, sinceri, amuzanți și plini de viață. Portretizăm personaje de calitate, care vin să ne confirme și vrem să vă arătăm: dacă reușim să antrenăm creativitatea pe care cu toții o avem, putem duce o viață mai activă și mai frumoasă”, afirmă Claudia Spătărescu, gazda şi realizatoarea emisiunii „#creativ” de la TVR 1.

Printre ediţiile noului sezon, Claudia ne propune o întâlnire cu cantautoarea Ana Coman, „o tânără minunată care îmi arată cât de frumoasă este generația care vine”. De la Eugen Erhan, designer de brand și un artist vizual erudit și talentat, vom afla care este procesul prin care el își accesează și antrenează creativitatea. Eugen este, printre altele, autorul afișului documentarului Colectiv, singurul film românesc nominalizat la Oscar la două categorii. Tot la „#creativ”, Claudia Spătărescu ne promite o ediţie inedită, cu Andreea Lițescu, comandant de aeronavă care scrie cărţi pentru copii. „Şi ne mai îndreptăm în acest sezon spre actorie și dans contemporan, arhitectură și scris. Eu sunt foarte entuziasmată de mixul colorat pe care am reușit să îl avem în acest sezon al emisiunii #creativ˝, mărturiseşte încrezătoare Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii.

Primul episod „#creativ”, cu Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică

În prima ediţie a noului sezon „#creativ”, o cunoaştem pe Mihaela Speranţa Cherciu, designer de bijuterii din ceramică. Filmările ne poartă în atelierul său, unde ne explică modul cum se fac bijuteriile din ceramică, dar și în alte locuri dragi ei.

Mihaela s-a format încă din copilărie în domeniul artelor vizuale, a luat lecții de pictură de la 11 ani, iar facultatea a făcut-o la Universitatea Națională de Arte din București, secţia Design Vestimentar. Scurtă vreme a făcut scenografie, iar după o perioadă de 10 ani în care a condus propria galerie de artă, Mihaela a descoperit materialul ceramic și s-a îndrăgostit de el. Este o perfecționistă, caută tehnica absolută în bijuteriile pe care le face, iar anii de formare vizuală și cultura artistică acumulată se remarcă imediat în arta sa. „#creativ” cu Mihaela Speranţa Cherciu se vede la TVR 1 vineri, 9 aprilie, ora 23.00.

Emisiunea „#creativ” atrage şi prin montajul realizat cu extrem de multă agilitate. Fiecare fragment de interviu este filmat din mai multe unghiuri, iar o parte din emisiune continuă să fie filmată cu telefonul mobil, surprinzând, astfel, momente autentice şi pline de haz.

 

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.