Ce ascultăm la Sibiu Jazz Festival 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-ascultam-la-sibiu-jazz-festival-2018/

La cea de-a 48-a ediţie a Sibiu Jazz Festival, vom întâlni artişti din toate colţurile lumii ce vor trezi la viaţă jazz-ul! Timp de 4 zile Piaţa Mare din Sibiu va deveni nucleul acestui stil.

Un articol de Liliana Matei|13 mai 2018

Dacă timp de aproape cinci decenii Festivalul de Jazz de la Sibiu a fost un mix de competiție și diversitate culturală într-un format consacrat, de anul trecut, Festivalul de Jazz a evoluat într-o nouă structură. Concursul de Jazz a devenit o identitate de sine stătătoare, fiind un etalon pentru cei din domeniu. Astfel, artiști locali, naționali și internaționali concurează pentru marele premiu de la Sibiu.

În perioada 17-21 mai, orice iubitor de jazz sau amator de evenimente culturale se poate bucura de o paletă a multiculturalității internaționale. Iată câteva dintre numele care vor urca pe scena festivalului: Vali Boghean Band (Moldova), VEIN feat. Rick Margitza (Elveția, SUA), Luca Ciarla Quartet (Italia), JazzyBit (România), Balázs Balogh Quintet (Ungaria), NOJAZZ (Franța) și Street Jazz – Befunkbop (Spania).

Un element nou pentru această ediție este participarea celor de la Pol Belardi’s Force (Luxembrug; foto sus) – câștigătorii Sibiu Jazz Competition din anul 2017, dar și a celor de la Balázs Balogh Quintet (Ungaria, Croația) – câștigătorii ediției din 2016.

Sibiu Jazz Festival 2018 este un proiect cultural realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român, Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și ROGER.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.