Ce l-a învăţat viaţa pe Al Pacino?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-l-a-invatat-viata-pe-al-pacino-2/

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

„Eram în New York şi filmam înmormântarea lui Don Corleone. Lucraserăm toată ziua. Era şase seara şi mă duceam acasă. Îl văd pe Francis Coppola că stă pe lespedea mormântului şi plânge. Hohoteşte, practic. «Francis», zic. «Ce s-a întâmplat? Care-i problema?»

Şi el spune: «Nu vor să-mi mai dea încă un cadru». Însemnând că nu-i permiteau să filmeze din nou scena. Deci el stătea pe lespede şi plângea, iar eu mă gândeam: Tipu’ ăsta o să facă un film aici. Dacă are aşa o pasiune, o asemenea trăire pentru un cadru…

Ăla era momentul, am simţit-o atunci. Îi pasă. Şi asta-i tot. Aşa e bine să trăieşti – pe lângă oameni cărora le pasă. Poate fi o cursă dură, dar sigur o să iasă ceva din asta.

Tata a fost însurat de cinci ori. Ce-mi spune asta? Că îi plăcea viaţa de om însurat. OK, ce-mi spune de fapt? Îmi spune că suntem creaturi ale obişnuinţei.

Un actor cu prea mulţi bani va găsi un mod de a scăpa de ei.

Prefer să evit cuvântul perfecţiune. Ai mărul adevărat. Şi ai mărul care arată ca mărul perfect. Problema, atunci când muşti din mărul perfect, e că nici nu are gustul mărului adevărat şi nici nu este la fel de hrănitor.

Am fost să-l văd pe Frank Sinatra în concert. Au trecut vreo 20 de ani de atunci. În deschidere cânta Buddy Rich. Aşa că Buddy Rich a ieşit pe scenă şi aveam îndoieli în privinţa lui, pentru că era la 60 şi ceva de ani şi cânta la tobe.

Ştiam că e un toboşar bun. Dar mă gândeam: «Acum o să stau aici şi o să-l ascult cum bate puţin la tobe şi o să pierd vremea până intră Frank Sinatra.» Dar odată ce a început şi a continuat, a continuat, a continuat, a depăşit de zece ori aşteptările mele. A devenit o experienţă.

Când a ieşit pe scenă, Frank Sinatra a zis foarte simplu: «Îl vedeţi pe tipul ăsta de la tobe? Uneori, e o idee bună să faci un singur lucru»“.

Articol publicat cu acordul Esquire România.

Premiile lui Al Pacino

Premiul OSCAR:

1993 – Cel mai bun actor în rol principal – Scent Of A Woman

 Nominalizat la Oscar:

1973 – Cel mai bun actor în rol secundar – The Godfather

al pacino

1974 – Cel mai bun actor în rol principal – Serpico

1975 – Cel mai bun actor în rol principal – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor în rol principal – Dog Day Afternoon

1980 – Cel mai bun actor în rol principal – …And Justice for All

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Premiul GLOBUL DE AUR:

1974 – Cel mai bun actor într-o dramă – Serpico

1993 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scent Of A Woman

2001 – Premiul Cecil B. DeMille – pentru întreaga activitate

2004 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – Angels In America

2011 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – You Don’t Know Jack

Nominalizat la Globul de aur:Al Pacino

1973 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather

1975 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor într-o dramă – Dog Day Afternoon

1978 – Cel mai bun actor într-o dramă – Bobby Deerfield

1980 – Cel mai bun actor într-o dramă – …And Justice for All

1983 – Cel mai bun actor într-o comedie sau muzical – Author! Author!

1984 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scarface

1990 – Cel mai bun actor într-o dramă – Sea Of Love

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1991 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part III

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Foto cu Al Pacino – cinemagia

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

06
/01
/20

Iată lista completă a filmelor premiate la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur, eveniment organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), la Los Angeles.

03
/01
/20

INTERVIU Cu ocazia lansării în România a celui mai recent film al său, "It Must Be Heaven", premiat cu o menţiune specială la Cannes, regizorul palestinian Elia Suleiman vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre stilul său inconfundabil, despre pericolele lumii de astăzi şi despre speranţa reprezentată de tânăra generaţie.

29
/12
/19

TOP A fost o ediţie foarte bună a festivalului de la Cannes, aşa că topul meu de final de an, care inevitabil e unul subiectiv, e influenţat de asta. Cap de listă e, totuşi, extraordinarul câştigător de la Berlin. Filmele-vedetă de la Veneţia nu m-au impresionat.

23
/12
/19

ANALIZĂ A fost un an cu de toate pentru cinematografia română: succese internaționale, apariția unor noi voci promițătoare, cineaști care se reinventează, prelungiri reușite ale realismului Noului Val, epigonism, insistența pe tema comunismului, filme de public, dar și un scandal în jurul concursului organizat de Centrul Național al Cinematografiei.