Ce vedem la FITS pe 26 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-fits-pe-26-iunie/

De la ora 10:00, în Piaţa Mare, sărbătorim Ziua Drapelului Naţional alături de structurile militare din Garnizoana Sibiu, iar evenimentul se va încheia cu defilarea gărzii de onoare. Iată ce evenimente mai sunt în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (23 iunie – 2 iulie).

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2023

După ce s-au plimbat prin jurul Sibiului și au stârnit hotote de râs, simpaticii șobolani (RATS) de la Campi Qui Pugui (Spania) invadează, în sfârșit, și orașul, pe Pietonala Nicolae Bălcescu, de la ora 12:00. Atenție! Voia bună răspândită de ei e contagioasă!
De la 12:45, pe aceeași Pietonală Nicolae Bălcescu publicul FITS are ocazia de a se întâlni cu cei doi Veseli și pufoși de la Opakar (Spania), mult-așteptați la Festival!

Romeo și Julieta, de data aceasta în viziunea regizorală a lui Andriy Zholdak, cel care, de altfel, și-a pus semnătura și pe scenografie (alături de Daniel Zholdak), muzica, lumini, video și scenariu, se vede de la ora 16:00 la Sala Mare a TNRS.
Readaptare modernă a textului shakespearian, spectacolul bine-cunoscutului „copil teribil” al teatrului european este o experiență poetică despre abisurile sufletului tânăr și despre forța sa de a-și găsi salvarea prin iubire.
De altfel, tot Shakespreare, însă Macbeth/ O căsnicie de pomină, este și propunerea trupei Tiyatro BeReZe (Turcia), la Sala Studio a TNRS, de la ora 21:00.

La ora 17:00, la Filarmonica de Stat, FITS ne oferă o altă montare pe baza unui text clasic, de data aceasta este vorba de Molière și  Căsătoria cu de-a sila, de la Teatrul Național Satiricus Ion Luca Caragiale (Moldova).

Juan Carlos Avecilla Flamenco Dance Company (Spania) prezintă Flamenco Fusion în Piața Habermann de la ora 19:30 și de la ora 21:45, un spectacol care concentrează esența tradiției dansului spaniol – dansul stilizat, dansul bolero și flamenco. Trei stiluri de dans complet diferite, dar care se contopesc perfect.
Acordeoniștii este un spectacol muzical și coregrafic jucat de aproape 200 de ori în cinci ani de către artiștii Ça Va Valser (Franța). Încă două reprezentații se adaugă acestui palmares, de la 19:00 și 21:15, pe Pietonala Nicolae Bălcescu. Un spectacol menit să fie vizionat, ascultat, dar, mai ales, dansat!

De la ora 20:00, la Fabrica de Cultură UniCredit, Sala Lulu, vedem Mamă, în regia Marianei Cămărășan, cu Diana Văcaru-Lazăr și Cendana Trifan, care, pentru aceaastă interpretare, a primit Premiul pentru rol secundar UNITER 2023.

Conferințe:

ora 10:00 – Therme Forum: Teatru și arhitectura: Perspective Globale: Miracol (Online)
ora 14:00 – Octavian Saiu în dialog cu Constantin Chiriac (Filarmonica de Stat)
ora 14:00 – se reia seria Conversații Culturale de la Atrium Café – eveniment inclus în agenda Bursei de spectacole, care se deschide mâine. Gazde: Teresa Brayshaw și Lisa Kendall de la Universitatea Leeds Beckett (UK)

Foto: Mihail Nistor

09
/12
/24

Alexandru Tomescu va interpreta vineri, 13 decembrie 2024 (19.00), la Sala Radio, celebrul Concert în re major pentru vioară și orchestră semnat de Beethoven, unicul concert pentru vioară creat de „titanul de la Bonn”.

09
/12
/24

Institutul Cultural Român de la Viena marchează în perioada 11 decembrie 2024-14 ianuarie 2025 împlinirea a 35 de ani de la Revoluția Română din 1989.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.