Cea mai bună orchestră din lume deschide Festivalul Enescu 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-orchestra-din-lume-deschide-festivalul-enescu-2019/

Orchestra Filarmonicii din Berlin, situată în top zece al celor mai bine cotate orchestre din lume şi desemnată în anul 2008 drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone) deschide ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu, cu două concerte care vor avea loc pe 31 august şi pe 1 septembrie 2019.

Un articol de Petre Ivan|10 februarie 2016

Celebra Orchestră a Filarmonicii din Berlin deschide ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu, iar cele două concerte pe care le va susține sunt programate să aibă loc pe 31 august și pe 1 septembrie 2019.

Confirmarea Filarmonicii din Berlin vine după participarea orchestrei în premieră în România, în cadrul ediției 2015 a Festivalului Enescu, care a acceptat invitația în urma a 15 ani de negocieri.

După concertul susținut la Sala Palatului pe 3 septembrie 2015, Conducerea Filarmonicii din Berlin a decis, în urma reacţiei publicului din România şi a modului în care muzicienii au fost primiţi la Festivalul Enescu să revină la Bucureşti.

Faptul că Orchestra Filarmoncii de la Berlin a luat decizia să susțină două concerte în cadrul ediției 2019 a Festivalului Enescu, nu unul singur, este, de asemenea, un eveniment în sine. – Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Enescu.

Festivalul Enescu La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Kirill Petrenko, care îl succede pe Sir Simon Rattle.

Considerată drept “cea mai bună orchestră din lume” (The Gramophone, 2008), Orchestra Filarmonicii din Berlin este și una dintre cele mai exigente.

La ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu, 11 tone de echipament au fost transportate la București pentru concertul Filarmonicii din Berlin, o greutate record în istoria Festivalului.

 

Festivalul George Enescu 2017

Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie) se va deschide pe 2 septembrie 2017 cu cea mai cunoscută și apreciată operă a compozitorului George Enescu – “Oedip”, în versiune concertantă, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski, cu participarea Corului Filarmonicii „George Enescu” și a Corului de Copii Radio.

Ediția 2017 marchează de asemenea o premieră care stă sub semnul dezvoltării internaționale: “Oedip”, în această versiune concertantă și cu aceeași

Zubin Mehta și Vladimir Jurowski

Zubin Mehta și Vladimir Jurowski

distribuție, va fi prezentat și la Londra, pe 23 septembrie.

Vor fi prezenți în premieră în ediția 2017 pianistul de origine chineză Lang Lang – un superstar al muzicii clasice –, și tenorul Jonas Kaufmann, un reper al interpretării muzicii de operă la nivel mondial.

Un număr de 37 de lucrări de George Enescu vor fi interpretate în cadrul acestei ediții, printre acestea numărându-se interpretarea Simfoniei a III-a de George Enescu de către Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, sub bagheta cunoscutului dirijor Antonio Pappano.

Programul integral al ediției 2017 a Festivalului Internațional George Enescu poate fi descărcat în format .pdf la acest link.

Începând cu ediția 2017, Festivalul Internațional George Enescu trece într-o nouă etapă de dezvoltare internațională, prin directoratul asigurat de Zubin Mehta – Președinte de Onoare și Vladimir Jurowski – Director Artistic.

Foto: Orchestra Filarmonicii din Berlin, Festivalul Enescu, Zubin Mehta și Vladimir Jurowski – festivalenescu.ro/en/

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

19
/12
/23

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, susține spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

19
/12
/23

Crăciunul într-un sat ucrainean este decorul în care se petrece o poveste de dragoste presărată cu elemente fantastice: fierarul satului, Vakula, este nefericit în dragostea ce i-o poartă Oksanei, fiica unui moșier, care îi promite că se va căsători cu el doar dacă îi aduce pantofii auriți ai țarinei. Disperat, fierarul face un pact cu diavolul pentru a îndeplini dorința iubitei.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.