Cea mai bună piesă românească a anului 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2018/

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câştigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurenţiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

Un articol de |22 aprilie 2019

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida Casei Regale a României.

Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2018 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Teatrul Național Cluj-Napoca, în 13 mai 2019, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Despre Stela Giurgeanu 

Stela Giurgeanu s-a născut în București. A absolvit Facultatea de Litere, în 2002, fiind reporter la revista Dilema, din 2001. În prezent, este jurnalist și redactor la revista Dilema veche, unde scrie mai ales articole pe teme sociale.

În 2003, a primit o mențiune la secțiunea de reportaj a conscursului „Tânărul jurnalist al anului”, organizat de Fundația Freedom House.

Debutul literar și l-a făcut în 2007, cu povestirea Doi oameni, publicată în volumul Cartea cu bunici (editura Humanitas).

În 2008, a fost desemnată „Reporterul european al anului”, premiu acordat de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, pentru reportajul Europa moţilor din Gârda.

Ca dramaturg, a participat de mai multe ori la Concursul anual organizat de UNITER sub egida și cu sprijinul Casei Regale a României, al cărui premiu se decernează în cadrul Galei Premiilor UNITER. În 2015, piesa Timpul nebunilor a fost desemnată „Cea mai bună piesă românească a anului” și a fost montată, într-un spectacol-lectură, la Teatrul Național din București (regia Andreea și Andrei Grosu). În 2016, piesa Colecționarul de timp a fost nominalizată în Selecția finală a Concursului UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului”.

Foto: Cea mai bună piesă românească a anului 2018, Stela Giurgeanu – facebook

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).