Cea mai mare orgă din România și vocile corului de copii radio!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-mare-orga-din-romania-si-vocile-corului-de-copii-radio/

Aţi ascultat vreodată ceva aşa de emoţionant ca un cor de copii acompaniat de o orgă de concert ? Glasurile cristaline se vor îmbina cu tonul înălţător al orgii într-un eveniment special prezentat de CORUL DE COPII RADIO sâmbătă, 4 iunie 2022, de la 19.00, o frumoasă şi profundă călătorie spirituală prin muzică sacră.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2022

Și nu veți avea bucuria de a auzi orice orgă, ci pe cea a Sălii Radio, care se bucură de privilegiul de a fi dotată cu cea mai mare orgă din România şi una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi). Instrumentul a fost recondiţionat în 2009 – cu ocazia renovării complete a Sălii Radio – proces care a fost realizat la aceeaşi fabrică din Cehia care a creat iniţial orga.

Intitulat „CANTUS ECCLESIAE”, concertul este inclus în cea de-a doua ediție a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE ORGĂ cu același nume, care se derulează între 15 mai și 5 iunie 2022 și este găzduit de Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din București, Ateneul Român, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Sala Radio și va cuprinde concerte live, un masterclass și emisiuni online. Interpreții concertelor vor fi organiști din țară și din străinătate, profesori de orgă, dar și studenți ai claselor de orgă ale instituțiilor muzicale de învățământ superior din țară: Universitatea Națională de Muzică București, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” – Cluj Napoca și Universitatea „Transilvania” – Brașov.

Evenimentul este inițiat de dirijorul Corului de Copii Radio – RĂZVAN RĂDOS – și se desfășoară cu participarea pianistei MAGDALENA FAUR. Invitat special al serii este organistul italian PAOLO ORENI, care va improviza pe teme propuse de cor și va aduce un plus de dinamism prin faptul că va pune în sunetul orgii creații ale compozitorilor Dimitrie Suceveanu, Nicolae Lungu, John Rutter ș.a. Veți asculta, de asemenea, și celebrul „Aleluia”, compoziție a lui Leonard Cohen.

Născut în Treviglio în 1979, Paolo Oreni și-a început studiile muzicale de orgă la doar 11 ani, la Institutul Muzical „Gaetano Donizetti”. Un pas important și cu adevărat crucial pentru parcursul său muzical a fost întâlnirea și legătura muzicală cu Jean Guillou, în timpul mai multor cursuri de măiestrie urmate la Biserica Sf. Eustache din Paris și la Tonhalle – Zurich. Din 2006, el este invitat în mod constant, de către Dieceza din München, Duomo di Modena, Bazilica din Ottobeuren și Catedrala Altemberg, să susțină cursuri de măiestrie axate pe improvizație și repertoriu universal pentru orgă, de la Bach la muzica contemporană.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.