„Cei șapte magnifici”, un western visceral despre dreptate, din 23 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cei-sapte-magnifici-un-western-visceral-despre-dreptate-din-23-septembrie-in-cinematografe/

Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Matt Bomer şi Peter Sarsgaard… „Cei şapte magnifici”, în regia lui Antoine Fuqua, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Scenariul filmului „Cei șapte magnifici” este semnat de Nic Pizzolatto („Detectivii din California”) și Richard Wenk.

Când cei de la MGM mi-au cerut să fac un film western am fost foarte încântat, mai ales pentru că eu am crescut cu astfel de producții”, spune regizorul Antoine Fuqua care, în copilărie, se uita la filme western cu bunica lui. „Apoi m-am întrebat de ce să fac un western azi, de ce ar fi important. Iar răspunsul a fost:  se întâmplă atâtea în lume, e multă tiranie, ei bine, asta îl face relevant. E nevoie de un grup special de oameni care să lupte cu tirania asta. – Antoine Fuqua

Influența lui Akira Kurosawa

Ideea acestui nou film s-a născut în 2010, când Roger Birnbaum a ajuns la conducerea MGM și a dobândit acces în bogata arhivă a studioului. Frunzărind titlurile de colecție a remarcat pelicula anului 1960 intitulată „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” care îi plăcuse teribil în vremea studenției.

Acum, însă, a aflat cu uimire că la baza ei se află filmul japonez „Cei șapte samurai”, regizat de Akira Kurosawa, un clasic al genului. Atunci i-a venit lui Birnbaum ideea de a reface povestea celor șapte justițiari.

Așa că atunci când a revenit la rolul de producător s-a apucat imediat de idee, căutând o perspectivă nouă și modernă asupra poveștii. Aici a intrat în scenă Antoine Fuqua a cărui primă propunere pentru film a fost Denzel Washington.

Foto: Cei șapte magnifici – facebook

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.