„Cei șapte magnifici”, un western visceral despre dreptate, din 23 septembrie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cei-sapte-magnifici-un-western-visceral-despre-dreptate-din-23-septembrie-in-cinematografe/

Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Matt Bomer şi Peter Sarsgaard… „Cei şapte magnifici”, în regia lui Antoine Fuqua, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi.

Un articol de Petre Ivan|19 septembrie 2016

Scenariul filmului „Cei șapte magnifici” este semnat de Nic Pizzolatto („Detectivii din California”) și Richard Wenk.

Când cei de la MGM mi-au cerut să fac un film western am fost foarte încântat, mai ales pentru că eu am crescut cu astfel de producții”, spune regizorul Antoine Fuqua care, în copilărie, se uita la filme western cu bunica lui. „Apoi m-am întrebat de ce să fac un western azi, de ce ar fi important. Iar răspunsul a fost:  se întâmplă atâtea în lume, e multă tiranie, ei bine, asta îl face relevant. E nevoie de un grup special de oameni care să lupte cu tirania asta. – Antoine Fuqua

Influența lui Akira Kurosawa

Ideea acestui nou film s-a născut în 2010, când Roger Birnbaum a ajuns la conducerea MGM și a dobândit acces în bogata arhivă a studioului. Frunzărind titlurile de colecție a remarcat pelicula anului 1960 intitulată „Cei șapte magnifici / The Magnificent Seven” care îi plăcuse teribil în vremea studenției.

Acum, însă, a aflat cu uimire că la baza ei se află filmul japonez „Cei șapte samurai”, regizat de Akira Kurosawa, un clasic al genului. Atunci i-a venit lui Birnbaum ideea de a reface povestea celor șapte justițiari.

Așa că atunci când a revenit la rolul de producător s-a apucat imediat de idee, căutând o perspectivă nouă și modernă asupra poveștii. Aici a intrat în scenă Antoine Fuqua a cărui primă propunere pentru film a fost Denzel Washington.

Foto: Cei șapte magnifici – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.