Cel mai vândut thriller coreean din istorie se lansează în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-vandut-thriller-coreean-din-istorie-se-lanseaza-in-romania/

Cel mai aşteptat thriller erotic al anului se lansează în România din 18 noiembrie. Distribuit în 175 de ţări, „Slujnica” („The Handmaiden”) este cel mai bine vândut film coreean din istorie. Răbdarea celor care vor să îl vadă la cinema o să le fie răsplătită cu o experienţă vizuală excesiv de senzuală.

Un articol de Liliana Matei|13 septembrie 2016

Park Chan-Wook, faimosul regizor al filmelor controversate „Old Boy”, „Lady Vengeance”, „Thirst” și „Stoker” (cu Nicole Kidman) a revenit pe marile ecrane cu un thriller erotic ce întrece cu ușurință orice producție de acest tip. Fără nunțe de gri, „Slujnica” („The Handmaiden”) este o peliculă plină de suspans despre o poveste de dragoste combinată ingenios cu erotism, fantome, horror și S&M.

Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct…

poster-slujnica-the-handmaidenConform Hollywood Reporter, „The Handmaiden” este cel mai vândut film coreean din istorie. Acesta a fost distribuit în 175 de țări și a întrecut recordul producției „Expresul Zăpezii”/ „Snowpiercer”, avându-i în distribuție pe Tilda Swinton și Chris Evans.

„Slujnica” a fost nominalizat la Palme d`Or, iar pentru scenografie a primit „Vulcan Award” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2016. La Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul”, regizorul a primit trofeul „Anonimul” pentru contribuția la „frumusețea cinematografiei universale” și a fost prezent alături de actrița Kim Hae-sook și de producătorul filmului, Wonjo Jeong.

Pe 18 noiembrie, spectatorii sunt așteptați să experimenteze un voluptos viciu cinematografic!

Film distribuit în România de Asociația Culturală Macondo, care a adus în România filme independente și de succes pe plan internaţional precum „Winter Sleep” (de Nuri Bilge Ceylan), „Heli” (de Amat Escalante)Hannah Arendt” (de Margarethe von Trotta) sauIncendii” (regia Denis Villeneuve).

 

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.