Cele mai frumoase melodii de dragoste din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-melodii-de-dragoste-din-toate-timpurile/

Dintotdeauna, poveştile de dragoste au mers mână în/de mână cu o melodie deosebită. În urma unui sondaj realizat în 2013, în Marea Britanie, site-ul onepoll.com a „stabilit” cele mai frumoase melodii de dragoste care fac inimile oamenilor să tresalte! Vă prezentăm, aici, topul publicaţiei britanice, dar şi povestea acestor cântece

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2016

Pe locul 1 al celor de la onepoll.com s-a situat piesa „A million love songs” a trupei Take, declarată cea mai frumoasă baladă de dragoste din toate timpurile. Reamintim că este vorba despre un top efectuat pe pământ britanic. Take That a lansat piesa în anul 1992, „A Million Love Songs” fiind compusă de Gary Barlow la vârsta de 15 ani.

Pe locul secund s-a clasat balada „(Everything I Do) I Do It for You”, interpretată de Bryan Adams, care a staţionat 16 săptămâni în fruntea topului britanic, în 1991.

Pozitia a treia a fost ocupată de cântecul „Always”, lansat de Bon Jovi în anul 1994. („Always” trebuia să fie inclusă pe coloana sonoră a filmului Romeo Is Bleeding (1993), însă celor de la Bon Jovi nu le-a plăcut filmul. Balada este cea mai de succes piesă a trupei Bon Jovi şi s-a vândut în patru milioane de exemplare în întreaga lume.)

Pe locul al patrulea s-a clasat balada „I Will Always Love You”, interpretată de Whitney Houston, melodie care a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Bodyguard”.

(„I Will Always Love You” a aparţinut în original cântăreţei Dolly Parton. În interpretarea lui Whitney Houston, a devenit cea mai bine vândută melodie apaţinând unei interprete şi una dintre cele mai bine vândute piese din toate timpurile.)

Piesa „I Don’t Wanna Miss a Thing” a celor de la Aerosmith a ocupat poziţia a cincea.Cântecul a fost inclus pe coloana sonoră a filmului „Armageddon”. (Melodia a fost compusă de Diane Warren, care a mărturisit că piesa a fost scrisă iniţial pentru Celine Dion.)

Locul al şaselea a revenit hitului „My Heart Will Go On”, interpretat de Celine Dion, pe coloana sonoră a filmului „Titanic”. (Compus de James Horner, cu versuri de Will Jennings, cântecul şi-a adjudecat un premiu Oscar în 1997 şi mai multe premii Grammy. )

Piesa din 1997 a grupului Savage Garden intitulată „Truly Madly Deeply” a ocupat poziţia a şaptea, pentru ca Sinead O’Connor să fie clasată pe poziţia a opta cu hitul ei din 1990 „Nothing Compares 2U”.

(„Nothing Compares 2 U” a fost compusă de Prince, în 1981, pentru trupa The Family. Preluarea lui Sinead O’Connor din 1990 a urcat pe primele locuri în topuri şi a devenit un cântec de dragoste celebru. Se spune că Prince a compus acest cântec fiind inspirat de actriţa şi cântăreaţa Susannah Melvolin. Videoclipul este filmat în Paris.)

Elton John s-a aflat pe locul nouă cu balada „Your Song”, iar „Unchained Melody „ a grupului Righteous Brothers a încheiat TOP10.

(„Unchained Melody” a fost compusă de Alex North, versurile aparţinându-i lui Hy Zaret. Cântecul a fost înregistrat în peste 500 de versiuni, în zeci le limbi diferite, cea mai populară fiind interpretarea celor de la Righteous Brothers. Melodia a fost inclusă pe coloana sonoră a cunoscutei pelicule romantice „Ghost”, 1990).

Can’t Help Falling in Love, Et Si Tu N’Existais Pas, Take My Breath Away & more

Alte melodii de dragoste care, de-a lungul timpului, au rămas în inimile ascultătorilor su fost:

Elvis Presley – Can’t Help Falling in Love

(„Can’t Help Falling in Love” are la bază melodia „Paisir d’amour” a lui Jean Paul Egide Martini şi a fost rescrisă pentru filmul Blue Hawaii (1961), ce l-a avut ca protagonist pe Elvis Presley. Cu acest cântec, Elvis obişnuia să-şi încheie concertele, inclusiv pe ultimul pe care l-a susţinut, în 1977, la Indianapolis.)

Whitney Houston – I Will Always Love You

(Faimoasă după includerea sa pe coloana sonoră a filmului The Bodyguard (1992), „I Will Always Love You” a aparţinut în original cântăreţei Dolly Parton. În interpretarea lui Whitney Houston, a devenit cea mai bine vândută melodie apaţinând unei interprete şi una dintre cele mai bine vândute piese din toate timpurile.).

Joe Dassin – Et Si Tu N’Existais Pas

(Interpretarea de mai sus a frumosului cântec de dragoste „Et Si Tu N’Existais Pas” a fost înregistrată în cadrul unei emisiuni televizate, în 1976. Melodia, compusă de Pierre Delanoe şi Claude Lemesle, a fost lansată în 1975.)

John Lennon – Woman

(O declaraţie de iubire pentru Yoko Ono, „Woman” a fost înregistrată în 1980, compusă şi interpretată de John Lennon. Melodia începe cu o parafrazare a unui proverb chinezesc, iar Lennon poate fi auzit şoptind „Pentru cealaltă jumătate a cerului”. Într-un interviu acordat în decembrie 1980 revistei Rolling Stone, John Lennon a spus că „Woman” este o versiune matură a piesei „Girl”, aparţinând Beatles.)

Frank & Nancy Sinatra – Somethin’ Stupid

(„Somethin’ Stupid” este un cântec scris de C. Carson Parks şi a fost înregistrat pentru prima dată de Parks şi soţia sa, în 1967. Versiunea cea mai cunoscută este cea interpretată de Frank Sinara şi fiica sa, Nancy Sinatra. În 2001, piesa a fost preluată de cântăreţul britanic Robbie Williams, în duet cu actriţa Nicole Kidman. )

George Michael – Careless Whisper

(George Michael a lansat „Careless Whisper” în 1984, când era încă membru al trupei Wham!. Pe vremea când a scris cântecul, George Michael era un necunoscut şi lucra ca uşier la un cinematograf. Într-un interviu acordat în 2006, George Michael povestea că ideea includerii saxofonului în melodie i-a venit în timp ce lua autobuzul spre casă. „Careless Whisper” a ocupat poziţia întâi în topurile din 25 de ţări.)

Berlin – Take My Breath Away

(„Take My Breath Away” a fost compusă de Giorgio Moroder şi Tom Whitlock şi a făcut parte din coloana sonoră a filmului Top Gun, 1986. Piesa a câştigat, în 1987, Oscarul şi Globul de Aur pentru cea mai bună melodie a anului.)

Queen – Love of My Life

„Love of My Life” a fost compusă de Freddy Mercury la pian şi adaptată de Brian May pentru varianta de concert. A fost una dintre piesele de concert preferate ale lui Freddy Mercury, căruia îi plăcea să lase publicul să cânte căteva versuri în locul lui. După moartea lui Freddy, Brian May şi-a făcut un obicei din a-i dedica piesa ori de câte ori o interpreta.

Diana Ross & Lionel Richie – Endless Love

Compusă de Lionel Richie, „Endless Love” a fost interpetată în original de Richie în duet cu Diana Ross, în 1981. Piesa a fost preluată 13 ani mai târziu de Mariah Carey şi Luther Vandross.

Mariah Carey – Whitout You

(„Without You” a fost înregistrată prima dată de Badfingers, în 1970, fără un succes notabil. Piesa a fost preluată de Harry Nilson un an mai târziu şi a urcat pe primele locuri în topurile din SUA şi Marea Britanie. Versiunea interpretată de Mariah Carey, în 1994, a fost lansată la o săptămână după ce Nilson a decedat în urma unui atac de cord.)

Bee Gees – How Deep Is Your Love

(„How Deep Is Your Love” a fost înregistrată de Bee Gees în 1977 şi a făcut parte din coloana sonoră a filmului Saturday Night Fever (1977). „Satyin’ Alive” şi „How Deep Is Your Love” sunt cele două piese ale trupei Bee Gees incluse în topul Billboard al celor mai bune melodii din toate timpurile. Un cover a succes a fost realizat de Take That în 1996.)

Foto: Cele mai frumoase melodii de dragoste , Ghost –

08
/03
/22

Dirijorul britanic LEO HUSSAIN – care debuta în 2016 pe prestigioasa scenă a Operei Regale (Covent Garden) din Londra cu Oedipe de George Enescu, bucurându-se de un mare succes de public - revine vineri, 11 martie 2022 (19.00), la Sala Radio.

07
/03
/22

În 8, 9 și 10 iulie, aeroportul din Arad va găzdui din nou artiști îndrăgiți și fanii lor, iubitorii de muzică bună, distracție și dans până la răsărit. Arad Open Air Festival se află deja la cea de-a șasea ediție, oferind publicului întâlniri cu nume celebre, activități de neuitat, scene pentru toate gusturile. Festivalul promite și anul acesta trei zile magice.

03
/03
/22

Corul de cameră Preludiu dirijat de Andrei Stănculescu invită publicul la un concert special pe data de 9 martie, ora 19.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naționale de Muzică din București (UNMB), concert realizat în colaborare de Centrul Național de Artă Tinerimea Română (CNATR), Radio România Muzical și Universitatea Națională de Muzică din București.

03
/03
/22

Opera Națională București continuă seria de evenimente care marchează Stagiunea Centenară „Opera 100” și organizează, în perioada 2-6 aprilie, Masterclass-ul Nelly Miricioiu, care se va încheia cu „Belcanto Gala”, în data de 6 aprilie, în cadrul căreia cursanții vor fi acompaniați de Orchestra Operei Naționale București.

01
/03
/22

Concertele 𝑬𝒀𝑬𝑫𝑹𝑶𝑷𝑺 au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie. Trupa și-a început povestea în 2012, cu piese în limba engleză. Odată cu anul 2015 și cu îmbrățișarea limbii române ca mediu de exprimare, și-au consolidat propria poziție pe piața românească de muzică alternativă, lansând piese ca „Spre Soare”, „Prezent”, „Bicicleta” sau „Mai Stai".

24
/02
/22

Între 13 și 19 februarie 2022, la Iași a avut loc cea de-a treia ediție a Classix Festival, un demers organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Peste 60 de artiști din 13 țări au fost prezenți în cadrul celor 8 concerte care au alcătuit programul festivalului, alături de 7 proiecții de film, un vernisaj, o expoziție, o dezbatere, o prelegere și 10 masterclass-uri.

16
/02
/22

Orchestra Română de Tineret (ORT) dirijată de Cristian Măcelaru – care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu” – va concerta sâmbătă, 26 februarie 2022, ora 19, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse : Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Șostakovici.

15
/02
/22

„Aller guten Dinge sind drei/Lucrurile bune vin câte trei”, spune o expresie din limba germană. Pentru a marca cel de-al treilea an al colaborării lor, Forumul Cultural Austriac și Classix Festival din Iași își duc parteneriatul la un nivel superior propunând, între 13 si 18 februarie, nu mai puțin de trei evenimente cu clasă – două concerte ale instrumentiștilor Auner Quartett și o serie de proiecții, în premieră ieșeană, ale documentarului #newTogether, regizat de Carmen Lidia Vidu.

15
/02
/22

„Jack of all Trades“ este o formație de rock alternativ, care susține că oferă publicului un produs muzical „autobiografic și complet sincer de la cap la coadă”. În noiembrie 2014, aceștia au lansat primul videoclip, „Cum vrei să fiu”, marcând totodată și începutul activității de concerte live.

15
/02
/22

Joi, 17 și vineri, 18 februarie 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul britanic Alexander Walker, prezintă publicului Nocturna în si major pentru orchestră de coarde , op.40 de Antonín Dvořák, Rapsodiile pentru vioară şi orchestră nr. 1 și 2 de Béla Bartók, cu violonistul Mircea Călin în ipostaza solistică, și Simfonia nr. 7, în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.

14
/02
/22

Câștigător al ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu” (2021), violonistul VALENTIN ȘERBAN este un artist care atrage atenția în peisajul cultural românesc. Membru al cunoscutei orchestre Les Dissonances din Paris și concertmaestru invitat al Orchestrei Române de Tineret, Valentin Șerban a fost protagonistul proiectului inovator „Eyes Wide Shut”: 60 de minute de recital solo, cu piese semnate de mari compozitori ca Bach, Paganini sau Enescu, interpretate în întuneric complet.

14
/02
/22

Cu un sunet senzual, amplu și catifelat, ușurință aristocratică în interpretare și grație, Marc Coppey se înscrie în marea tradiție a violonceliștilor francezi. Însoțit de violoncelul său, Goffriller, din 1711, Marc Coppey va fi prezent săptămâna această în România, pentru a susține două concerte, pe scenele filarmonicilor din București și Sibiu.

10
/02
/22

Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București este gazda spectacolului de foaier „Mozart și Salieri”, spectacolelor de operă „Madama Butterfly” de Puccini, „Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, „Nunta lui Figaro” de Mozart, spectacolului coupé de dans contemporan „Tango. Radio & Juliet” de Edward Clug și a spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Ceaikovski, toate făcând parte din repertoriul actual.