Cele mai frumoase muzee din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-frumoase-muzee-din-lume/

Astăzi este Ziua internaţională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, şi de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Un articol de Petre Ivan|18 mai 2017

Topul cele mai frumoase muzee din lume

Muzeul Luvru (Franța, Paris)

Muzeul Luvru deține titlul de cel mai mare muzeu din lume și are  statutul de monument istoric. Aproape 35.000 de opere sunt situate în incinta lui, iar cei 60.000 de metri pătrați oferă suficient spațiu de plimbat și admirat. Este al doilea cel mai vizitat muzeu din lume, cu 9.26 milioane de vizitatori călcându-i pragul în fiecare an.

Muzeul Național Prado (Spania, Madrid)

Acest muzeu conține una dintre cele mai frumoase colecții de artă europeană, datând din secolul 12 până la începuturile secolului 19.  Este considerat unul dintre cele mai bune muzee de artă din lume, fiind concentrat în principiu pe sculptură și pictură.Muzeul Van Gogh din Amsterdam

Muzeul Van Gogh (Olanda, Amsterdam)

Acest muzeu este dedicat aproape în totalitate pictorului olandez Vincent van Gogh, conținând cea mai mare colecție a pictorului din întreaga lume. Este al doilea cel mai popular muzeu al Olandei și se clasează pe locul 35 din lume în topul muzeelor de artă.

Muzeul Metropolitan de Artă (SUA, New York)

Acest muzeu (poreclit „the Met”), este printre cele mai vizitate muzee de artă din toată lumea, dar și cea mai mare  locație de acest fel din Statele Unite. Cu peste 2 milioane de opere de artă în colecțiile permanente, o vizită aici poate dezvălui o mică parte dintr-o multitudine de culturi, cum ar fi egipteană, americană sau chiar europeană.

Galeria Națională (Marea Britanie, Londra)

Fundată în anul 1824, Galeria Națională este un muzeu de artă situat în Piața Trafalgar din Londra. Cu o colecție de peste 2.300 de picturi datând din secolul 13 până în secolul 20, este una dintre cele mai lucrative carități din Anglia și unul dintre cele mai vizitate muzee ale lumii.

Galeria Accademia din FlorențaGaleria Accademia (Italia, Florența)

Acest muzeu este considerat a fi casa sculpturii David a faimosului Michelangelo. Conține o multitudine de sculpturi ale artistului, cât și alte opere Renascentiste. Acest muzeu a fost fondat în anul 1784 de către Ducele Toscanei, Pietro Leopold.

Muzeul Orsay (Franța, Paris)

Muzeul Orsay este unul dintre cele mai mari muzee de artă din Europa și conține cea mai mare colecție de opere impresioniste și post-impresioniste din lume. Aflat în fosta Gară Orsay, acest muzeu oferă o selecție vastă de opere franceze, datate între 1848 și 1914.

Muzeul Pergamon (Germania, Berlin)

Acest muzeu este unul dintre cele mai mari și vizitate muzee din Germania. Muzeul Pergamon conține 3 mari colecții, acestea fiind: Antichitate, Arta Islamică și, nu în ultimul rând, artă din Orientul Mijlociu.Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă

Institutul de Artă din Chicago (SUA, Chicago)

Acest muzeu este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu o media de aproximativ 1.5 milioane de oameni care îi calcă pragul anual. Conține o multitudine de opere impresioniste și post-impresioniste, având exemple de artă contemporană, grafică sau chiar arhitecturală.

Muzeul Qin al Războinicilor și Cailor de Teracotă (China, Xi’an)

Acest muzeu face parte din lista UNESCO pentru monumente și conține mausoleumul primului împărat al Chinei, Qinshihuang. Precum sarcofagele Egiptenilor din antichitate, și aceste exponate fac parte din tradiția înmormântărilor, dezvăluind obicee de mult pierdute. Colecția include 8.000 de soldați sculptați, 130 de trăsuri, 520 de cai și 150 de membrii ai cavaleriei.

Foto: Cele mai frumoase muzee din lume – facebook

 

29
/03
/23

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a treia expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

28
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.