Cele mai furate carti din librării în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-furate-carti-din-librarii-in-2013/

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

“De ce este România altfel”, de Lucian Boia, “Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, “Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, şi “Fii demn”, de Dan Puric, se numără printre cele mai furate carti din librăriile din România, în acest an.

În urma unui inventar realizat recent la librăria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numără „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, scrisă de Gabriel Liiceanu. Pe locul al treilea se află volumul „Faţă către faţă, întâlniri şi portrete”, de Andrei Pleşu.

Totodată, cartea „Lumea secretă a nomenclaturii”, scrisă de Vladimir Tismăneanu, se află în topul preferinţelor hoţilor din librării, la fel ca şi „Ochiul căprui al dragostei noastre”, de Mircea Cărtărescu.

În plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt „articole non-carte”: cărţi poştale, magneţi, semne de carte şi sacoşe.

De asemenea, în librăria Humanitas de la Cişmigiu, cele mai furate titluri sunt şi cele mai vândute cărţi în anul 2013, lansate în librărie. Astfel, „Parabolele lui Iisus. Adevărul ca poveste”, de Andrei Pleşu, „De ce este România altfel”, de Lucian Boia, şi „Dragul meu turnător”, de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele poziţii în topul preferinţelor hoţilor.

Foarte aproape în top vin albumele de artă, precum „Istoria frumuseţii” şi „Istoria urâtului”, de Umberto Eco, albume al căror preţ se ridică în jurul valorii de 100 de lei.

Cele mai furate carti

Totuşi, potrivit reprezentanţilor librăriilor Humanitas, numărul furturilor din librării a scăzut în ultima perioadă, datorită montării camerelor de luat vederi în punctele de vânzare.

Pe de altă parte, volumul „Fii demn”, de Dan Puric, a fost cea mai furată carte, în anul 2013, din lanţul de librării care aparţine Companiei de Librării Bucureşti, informează Mediafax.

Volumele auto şi atlasele şcolare la mare căutare

Hoţii de cărţi din aceste librării au fost interesaţi în anul 2013 atât de cărţile de beletristică, de volumele auto, cât şi de manualele şi atlasele şcolare.

Pe locul al doilea în topul celor mai furate cărţi în anul 2013 din Compania de Librării Bucureşti se situează „Memorii volumul II: Drama României văzută din exil”, de Cicerone Ioaniţiu, care descrie efortul celor care, rămaşi fideli conştiinţei proprii şi valorilor morale, au dus din exil o luptă inegală împotriva regimului comunist din România.

În top, pe poziţia a treia, se situează romanul scris de Ileana Vulpescu – „Noi, doamna doctor, când o să murim?”, iar pe locul al patrulea se află „Auto test. Obţinerea şi redobândirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac.

„Întrebări şi teste pentru camioane şi autobuze C+D” ocupă poziţia a cincea, iar volumul „Algebră, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16”, de Radu Gologan, se află pe locul al şaselea.

Volumele „Chimie XII C2”, de Sanda Fătu, şi „Chimie clasa a VII-a – ed. II”, de Cornelia Gheorghiu, ocupă a şaptea, respectiv a opta poziţie, notează Mediafax.

Cartea „Elefanţii nu uită”, de Agatha Christie, ocupă poziţia a noua în topul celor mai furate cărţi din Compania de Librării Bucureşti, iar „Atlas şcolar de biologie zoologic”, de Florica Tibea, ocupă locul al zecelea.

Foto cu cele mai furate carti din librării în 2013 –  „De ce este Romania altfel” (Humnaitas.ro), „Fii demn” (Companiei de Librarii București)

28
/01
/20

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, librăria Humanitas de la Cișmigiu va fi gazda unui dialog despre Bucureștiul cărților și al scriitorilor. Cele două autoare ale volumului Dicționar de locuri literare bucureștene, Corina Ciocârlie și Andreea Răsuceanu, și invitații lor, criticii literari Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir și Angelo Mitchievici, vor fi ghizi într-o recartografiere a orașului prin ficțiune.

28
/01
/20

Îndeobște, afacerile premiilor literare din România sunt banale și jalnice reglări de conturi între găști, se desfășoară între oameni care ar intra toți într-o debara sau într-o cabină telefonică. Certuri mari, mize mici.

27
/01
/20

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 29 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la o seară dedicată lui Ezra Pound, poet și eseist, reprezentant de marcă al modernismului literar și unul dintre cei mai inovatori gânditori ai secolului XX. Radu Vancu, scriitor, Cosmin Ciotloș, critic literar și Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction vor prezenta cele două volume ale ediției coordonate de Horia – Roman Patapievici dedicate scriitorului american: Opere I.Poezii 1908 –1920, traduceri de Mircea Ivănescu și Radu Vancu, aflat la al doilea tiraj în limba română după debutul din 2015, și Opere II.ABC-ul lecturii.Ghid spre Kulthură, recent apărut și lansat în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2019. În partea a doua a evenimentului, actrița Mirela Oprișor va citi din poeziile din Ezra Pound.

22
/01
/20

Albumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans“ va fi lansat, miercuri, pe 22 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Maison Maurice Béjart, în prezenţa autoarei şi a lui Gigi Căciuleanu, alături de numeroase personalități culturale și diplomatice, în cadrul Festivalului Internațional de Artă EUROPALIA, coordonat de Institutul Cultural Român, alături de Europalia International din Belgia.

22
/01
/20

Volumul „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu“, de criticul Magda Mihăilescu, va fi lansat joi, 23 ianuarie 2020, ora 18.00, în Sala mare a Institutului Cultural Român.

21
/01
/20

„Gradul de încredere în pseudoştiinţă este direct proporţional cu gradul de neîncredere în ştiinţă”. E una dintre afirmațiile din noua carte a lui Alex Doppelgänger, publicată în colecția Știință a Editurii Humanitas, „Pământul este plat!”.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

O revizitare a biografiei eminesciene prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape pe poet, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.