Cele mai noi cărți: „Frica. Trump la Casa Albă”, de Bob Woodward
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-noi-carti-frica-trump-la-casa-alba-de-bob-woodward/

„Frica. Trump la Casa Albă” (Editura Litera), de Bob Woodward, este portretul cel mai intim al unui preşedinte american în funcţie, publicat în timpul primilor ani ai mandatului.

Un articol de Liliana Matei|8 februarie 2019

Este greu de imaginat un portret mai îngrijorător al unui președinte caracterizat drept paranoic, agresiv și otrăvit de putere. Cu toate acestea, Bob Woodward reușește în Frica să surprindă întreg spectrul elementelor care alcătuiesc profilul președinției lui Donald Trump, dezvăluind secvențe și detalii neștiute despre nenumărate situații de criză cu care Casa Albă s-a confruntat din pricina unui președinte impulsiv, nestatornic și profund incapabil să se ridice la nivelul cerințelor funcției sale. Au existat și alte relatări pe marginea acestei teme, dar nici una la fel de revelatoare sau de convingătoare ca aceasta.

Frica desenează tabloul complet al Casei Albe sub conducerea lui Donald Trump, bazându-se pe interviuri cu unii dintre cei mai apropiați sfătuitori ai președintelui, pe amintiri ale martorilor oculari, adesea completate cu date și transcrieri de conversații.

„Un portret teribil al președinției lui Trump…“ The Washington Post

„O imagine înfiorătoare a actualei administrații.“ CBS News

„O privire fără precedent prin ochii apropiaților președintelui… uimitor.“ CNN

„Ceea ce a scris Woodward nu este doar povestea unui președinte cu mari probleme, ci și, în cele din urmă, o relatare a ceea ce au ales să facă aceia aflați alături de el.“ The New Yorker

„Deși cărțile sale sunt adesea senzaționale, Woodward este opusul senzaționalistului. Metoda sa are ceva aproape monastic… Este cronicarul șef de la Washington.“ BBC

„Explozivă.“ The Washington Post

„Devastatoare.“ The New Yorker

„Fără precedent.“ CNN

Bob Woodward este redactor la Washington Post, unde lucrează de 47 de ani. Este unul dintre cei care au contribuit la realizarea investigațiilor care au condus în cele din urmă la demisia președintelui Nixon. Este autor sau coautor a 18 cărți, dintre care 12 bestselleruri, și câștigător al două Premii Pulitzer.

05
/04
/18

Cel mai tînăr autor debutează la Polirom cu volumul Tata, eu glumesc serios! Volumul, ilustrat de Bogdan, Jan şi Julian Achimescu, cu o postfaţă semnată de Pavel Şuşară, a apărut în urma unui dialog savuros tată-fiu (Robert Şerban - Tudor Şerban), care s-a întins pe o perioadă de patru ani şi pare că nu s-a încheiat încă. 

27
/03
/18

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, dar și ziua în care sărbătorim un secol de la Unirea Basarabiei cu România, prilej de a readuce în prim plan, pentru o clipă, câțiva dintre artiștii născuți pe teritoriul actual al Basarabiei și deveniți parte integrantă a memoriei, identității și culturii naționale.

25
/03
/18

Publicitar, prozator, dramaturg, Alex Tocilescu (40 de ani) este unul dintre cei mai în vogă oameni de litere din România zilelor noastre. Este foarte urmărit pe rețelele de socializare, unde a dobândit o simpatie aparte pentru fotografiile cu pisicile sale (însoțite de câteva gânduri ale felinelor).

23
/03
/18

Scrisă și regizată de Guillermo del Toro, versiunea cinematografică a romanului Forma apei/ The Shape of Water a intrat în cinematografele din România în data de 23 februarie 2018. Romanul a apărut în această săptămână în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea Veronicăi D. Niculescu.

21
/03
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Misticismul ebraic își găsește expresia concentrată în Cabala. Este o doctrină esoterică despre Dumnezeu și Univers ca formă foarte veche a revelației (de aici și sensul literar al cuvântului cabala, tradiție), transmisă de un lung șir de inițiați.