Cele mai vândute cărți ale Grupului Editorial ALL în 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-ale-grupului-editorial-all-in-2018/

Romanele din seria Fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat şi anul acesta pe primul loc în preferinţele publicului. Cele mai vândute titluri din portofoliul Grupulului Editorial ALL fac parte din domenii variate, de la literatură la dezvoltare personală şi medicină.

Un articol de Liliana Matei|23 decembrie 2018

  1. Seria Pisicile războinice, inspirată de operele lui J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling și William Shakespeare, cuprinde fascinantele aventuri ale unor clanuri de pisici sălbatice. Pisicile războinice s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai populare titluri. Editura ALL a publicat primele două serii (12 volume) și primul volum din cea de-a treia serie: Puterea celor Trei – Viziunea.

  2. Perfecți, de Cecelia Ahern, continuarea romanului Defecți (aflat pe locul al cincilea în topul vânzărilor ALL în 2018), înfățișează o societate distopică în care perfecțiunea este obligatorie. Tinerii între 14 și 30 de ani și cititorii pasionați de poveștile Ceceliei Ahern vor fi captivați de aventurile lui Celestine North, eroina declarată „cea mai defectă persoană din țară”.

  3. Gena, de Siddhartha Mukherjee, este povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei. Se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Autorul îmbină stilul fermecător, ușor accesibil, cu standardele academice inerente unei lucrări cu o asemenea tematică. Siddhartha Mukherjee este medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat (distins în anul 2011 cu Premiul Pulitzer pentru volumul Împăratul tuturor bolilor, publicat de Editura ALL).

  4. Un apartament la Paris continuă seria thrillerelor provocatoare semnate de Guillaume Musso, numit de Le Parisien „cel mai uluitor romancier francez contemporan”. O anchetă tragică, secrete tulburătoare și o cursă contracronometru sunt doar câteva dintre ingredientele acestei povești pe care pur și simplu nu o poți lăsa din mână.

  5. Defecți este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern. Autoarea a creat această carte cu dragoste, cu pasiune, dar și cu furie, încercând să transmită un mesaj foarte puternic pentru publicul tânăr: niciunul dintre noi nu este perfect, a fi om înseamnă a avea defecte și a ți le asuma ca parte a personalității tale.

  6. Fata din Brooklyn este cel de-al doilea thriller scris de „romancierul preferat al Franței” (Lefigaro.fr) care figurează anul acesta în topul Grupului Editorial ALL. O investigație complicată și periculoasă va trezi fantomele terifiante ale trecutului, scoțând la lumină o poveste cutremurătoare cu implicații la nivel înalt, care începe cu mulți ani în urmă pe străzile rău famate și fascinante ale New Yorkului. Romanele lui Guillaume Musso au fost publicate în 37 de țări și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

  7. Pixi. Marea carte cu povești de noapte bună cuprinde cele mai frumoase 61 de povestioare Pixi, însoțite de ilustrații minunate. Se adresează copiilor de peste 3 ani și sunt ideale pentru un moment liniștit și cald în familie, înainte de culcare.

  8. Medicină internă pentru cadre medii reprezintă rodul colaborării unui prestigios colectiv de autori, medici de diferite specialităţi, a cărui coordonare a fost asigurată de medicul Corneliu Borundel. Volumul conține informaţii revizuite, adăugite şi actualizate conform ultimelor cercetări ştiinţifice întreprinse în diversele specialităţi ale medicinei interne şi expuse la un nivel elevat, dar comprehensibil.

  9. Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey, numără peste 15 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, fiind considerată cea mai importantă carte a secolului XXI în domeniul afacerilor. Volumul este un instrument practic, care poate fi folosit cu rezultate excelente în viața de familie, în afaceri și în societate.

  10. Grant. Atlas de anatomie traversează, de mai bine de 70 de ani, etape de continuă adaptare, pentru a satisface nevoile noilor generații de studenți, menținând în același timp tradiția de excelență a emblemei GRANT. Ilustrațiile extrase din specimene reale, prezentate în secvențe de disecție de la suprafață în profunzime, au transformat acest atlas de anatomie într-un instrument de studiu esențial. Ediția a XIV-a a fost revizuită cu meticulozitate, pentru a înlesni experiența de învățare a structurii și funcțiilor corpului uman.

În 2019, copiii își vor putea completa colecțiile deja îndrăgite, dar vor avea parte și de titluri noi, tipărite în condiții grafice de excepție. Astfel, seria Pisicile războinice va continua cu alte șase volume în 2019, iar la seriile Supraviețuitorii și Exploratorii se vor adăuga următoarele romane de aventuri.

Tainele corpului omenesc așteaptă să fie dezlegate de micii cititori cu ajutorul unei superenciclopedii. Textele sunt redactate într-un mod simplu și precis, pe un ton prietenos, pe alocuri chiar ghiduș, iar ilustrațiile sunt extrem de sugestive. Cele patru postere uriașe incluse în Marea carte a corpului uman vor reprezenta o surpriză minunată pentru copii. 

Cartea mea cu superjocuri reunește o paletă largă de exerciții atractive – puzzle-uri, labirinturi, jocuri de căutare, diferențe. Ilustrațiile viu colorate îi pot inspira pe micuți să construiască chiar propriile povești pe marginea acestora.

Fanii Ceceliei Ahern vor fi surprinși din nou în 2019, când All va publica volumul ROAR, o colecție de 30 de povestiri emoționate, uneori amuzante, despre 30 de femei surprinzătoare. Este o apariție inedită în portofoliul literar al autoarei, menită să le determine pe cititoare să se identifice cu cel puțin una dintre cele 30 de figuri feminine.

Dr. Laura Ene, medic nutriționist cu o carieră de 15 ani și peste 10000 de pacienți, continuă seria cărților de stil de viață sănătos începută în 2018 cu titlul Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?. Următoarea apariție se va adresa celor care doresc să își schimbe comportamentul alimentar din prezent, fie că au nevoie de un plus de relaxare în relația cu mâncarea, fie că vor să slăbească, purtându-i în domeniul fascinant al psihonutriției.

Publicul de carte medicală va beneficia de apariția în limba română a tratatului de chirurgie numărul 1 în lume – Schwartz. Principiile chirurugiei. Volumul este însoțit de un DVD și este recomandat studenților, medicilor rezidenți și medicilor chirurgi specialiști.

22
/03
/16

Peste aproximativ o săptămână, debutează ediţia de primăvară a Kilipirim, cel mai important târg de carte cu discount din România. De miercuri, 30 martie, până duminică, 3 aprilie, cele mai însemnate edituri autohtone îşi aşteaptă vizitatorii la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, Aripa Călăraşi. 

22
/03
/16

Editura RAO anunţă apariţia volumului ,,Grace. Biografia”, de Thilo Wydra, un tribut adus lui Grace Kelly, actriţă de succes, câştigătoare a unui premiu Oscar, devenită prinţesă prin căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco.

21
/03
/16

Mă văd aievea aruncându-mă în adâncul internetului, călătorind, cine poate şti cum, prin neştiutele servere ale Domnului, până la prietenul meu virtual T.O. Bobe. Mă văd aievea ieşind din computerul dumnealui personal, luându-l de guler şi plesnindu-l cu două palme - blând, dar ferm, amical, dar răsunător. I-aş spune, dând în el, întocmai aceste cuvinte: de ce nu mai publici, mă nenorocitule, poezie?

20
/03
/16

Radu Jude, Daniela Luca şi Simona Sora sunt invitați la cea de-a 123-a ediție a clubului de lectură Institutul Blecher, care are loc duminică, 20 martie, la ora 19.00, la Tramvaiul 26 (str. Cercului, nr. 26) și al cărei subiect va fi chiar fascinantul scriitor interbelic.

19
/03
/16

„O istorie a Tibetului” de Sam van Schaik, cel mai nou titlul al colecției Historia a Editurii Polirom, propune o incursiune în poveștile unui tărâm misterios al lumii, care continuă să fascineze.

17
/03
/16

Miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, editura Nemira lansează în cadrul Întâlnirilor Yorick cartea De ce râdem la teatru. O explorare practică a comediei fizice, scrisă de multi-premiatul regizor John Wright. Evenimentul are loc la ceainăria Serendipity, de pe strada Dumbrava Roșie, nr. 12 (la câteva minute de mers pe jos de la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu).

17
/03
/16

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu este unul dintre cei mai activi miniştri din Cabinetul Dacian Cioloş. Fost ambasador în Luxemburg, nepot al marelui om de litere Tudor Vianu, profesor universitar consacrat, doctor la Paris  cu o lucrare asupra căreia nu planează suspiciuni de plagiat. Ce caută acest om în Guvernul României?

17
/03
/16

Academicianul şi matematicianul Solomon Marcus a încetat din viață, în această dimineaţă, la Institutul "C. C. Iliescu" din Capitală. Academicianul avea 91 de ani.

16
/03
/16

„În anii '80, în plină dictatură ceaușistă, Umberto Eco a venit la București la lansarea traducerii românești a „Numelui trandafirului”. Întâlnirea a fost secretă, doar cu scriitori selectați atent. Câțiva optzeciști au aflat însă și au încercat, zgomotos, să intre în sală. De teama scandalului (Eco trebuia să apară din clipă-n clipă), la intervenția unui critic important, au fost lăsați și ei la întâlnire. Așa am apucat să-l vedem și să-l auzim pe scriitorul care era pe buzele tuturor în lume”, scrie Mircea Cărtărescu, într-un editorial publicat în numărul din martie al revistei Q Magazine şi intitulat „Un ecou la moartea lui Eco”

15
/03
/16

Editura Nemira lansează prima parte a Trilogiei Balcanice – Marea șansă, scrisă de prozatoarea britanică Olivia Manning. Cartea apare în colecția Babel, coordonată de Dana Ionescu, în traducerea Dianei Stanciu.

15
/03
/16

Florin Iaru, Marius Chivu, Cristian Teodorescu și Dan Pleşa lansează o revistă de proză scurtă. Prima revistă românească de acest fel. Intitulată "iocan", noua revistă se adresează cititorilor şi scriitorilor care doresc să îşi scoată prozele de la sertar şi să le publice. Lansarea acesteia va avea loc la sfârşitul primăverii.

14
/03
/16

Librăria viitorului, una în care oaspeții pot imprima cartea aleasă în câteva minute - premieră în Europa - se va deschide la Paris. Catalogul complet al cărților care pot fi achiziționate în acest mod de la noua librărie poate fi consultat pe tableta electronică înainte de a face comanda.

11
/03
/16

”Mai demult citeam mai mult. Mi-e greu să mă scot din priză. Mi-e greu să închid computerul. Recunosc. Mi-e greu să fug de la repetiţie. Când ajung acasă, de-abia aştept să plonjez într-o carte, dar mi se închid ochii”, spune „librarul de ocazie” Oana Pellea. Actriţa a adăugat, în cadarul evenimentului de la Librăria Bizantină din Capitală, că are un ”maldăr” de cărţi acasă, pe care îşi promite că le va citi într-o zi.

10
/03
/16

Ambasada Israelului în România şi Asociaţia Editorilor din România organizează marţi, 15 martie, începând cu ora 12.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, conferinta de presă prilejuită de ediţia din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediţie la care Israelul este invitat de onoare. „Un prilej excelent pentru publicul român de a cunoaşte mai îndeaproape autori israelieni de renume mondial, cât și de a se familiariza cu nume noi, autori de primă mărime, netraduşi încă în limba română.” (ES Tamar Samash, Ambasadoarea Israelului în România)

09
/03
/16

Conform propriilor declaraţii - Memorii, Humanitas, 1991 -, Mircea Eliade s-a născut în urmă cu 109 ani („M-am născut la București, la 9 martie 1907”). Există totuși o notă de subsol a editurii care spune că data reală a nașterii lui Eliade este 28 februarie/13 martie 1907 (s.v.), conform actului de naștere descoperit și publicat de Constantin Popescu-Cadem în Revista de istorie și teorie literară în 1983