Cele mai vandute carti în 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-vandute-carti-in-2013/

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

Un articol de Petre Ivan|24 decembrie 2013

Volumele „Între acte”, de Radu Beligan, „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, şi „Uibesc”, cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numără printre cele mai vandute carti în 2013.

În anul 2013, volumul „Exerciţii de echilibru”, de Tudor Chirilă, a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor editurii Polirom.

Pe locul al doilea se situează cartea „Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, scrisă de Aurora Liiceanu.

Romanul lui Dan Lungu, „Sînt o babă comunistă”, ecranizat în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale, ocupă poziţia a treia.

De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de cărţi semnate de autori străini, pe prima poziţie în topul editurii Polirom se situează „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.

Lucian Boia, Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu se numără printre cei mai căutaţi autori ai editurii Humanitas de către cititori.

Astfel, pe primul loc în topul celor mai vândute titluri ale editurii se situează volumul „Sfârşitul Occidentului”, scris de Lucian Boia. „Parabolele lui Iisus”, de Andrei Pleşu, ocupă a doua poziţie în topul preferinţelor pasionaţilor de lectură, fiind urmat de „O scurtă istorie a românilor ilustrată” de Neagu Djuvara.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este în top, „Manuscrisul găsit la Accra” fiind cea mai vândută carte a anului 2013.

Cele mai vandute carti

Seria „Habarnam”, printre cele mai vandute carti dedicate copiilor în 2013

Din seria Junior, cărţi dedicate copiilor, cele mai vândute titluri în 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: „Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi”, „Habarnam pe Lună” şi „Habarnam în Oraşul Soarelui”.

În 2013, cele mai vândute cărţi ale editurii Nemira sunt cele aparţinând autorilor Rodica Ojog Braşoveanu, Nichita Stănescu, Gheorghe Sasarman, Liviu Radu şi George Banu, informează Mediafax.

La aniversarea a 95 de ani de viaţă şi 75 de ani pe scenă, cartea lui Radu Beligan, „Între acte”, publicată recent de editura All, se află deja la a treia reeditare. Volumul este un bestseller ce se apropie de 10.000 de exemplare vândute de la publicarea sa, în luna aprilie a acestui an.

Extrem de apreciată de cititorii români este şi cartea „Rătăciri” scrisă de un alt mare actor român, Horaţiu Mălăele – de asemenea, reeditată şi cu vânzări de mii de exemplare.

În topul celor mai căutate titluri Curtea Veche se poziţionează şi volumele „Scrisorar”, de Mihail Şişkin, precum şi „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, de Jamie Oliver.

În ceea ce priveşte topul celor mai vândute cărţi de autori români, pe prima poziţie se clasează volumul „Reţete vegane fără foc”, de Ligia Pop. notează Mediafax.

Acesta este urmat în top de: „Trei poduri peste lume”, de Principele Radu, „Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor”, de Adrian Cioroianu, „Privind înapoi prin fereastra bucătariei”, de Dagmar Dusil și „Variaţiuni pe o tema de Vater-Puccini”, de Răzvan Petrescu.

Foto cu Cele mai vandute carti: Între acte și Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi – Petrica Tanase, elefant.ro

06
/01
/15

Există literatură care nu se cuvine povestită folosind convenționalul propozițiilor și frazelor. Există literatură pentru care cuvintele – cuvintele simple, unul lângă altul până la sfârșit – sunt îndeajuns. ”Crăiasa Zăpezii” (Polirom, 2014) de Michael Cunningham din înaltul acestei literaturi coboară.

05
/01
/15

Cărţi ale unor autori consacraţi, precum Mircea Cărtărescu, Lucian Boia şi Vladimir Tismăneanu, volumul "Scrisori pentru Vera", de Vladimir Nabokov, şi o serie de romane politice - la 25 de ani de la abolirea sistemului comunist - se numără printre noutăţile editoriale pregătite pentru anul 2015.

29
/12
/14

Cel mai mare poet al Rusiei a avut parte de glorie, a trăit drama exilului şi, ca toate personajele pe care le-a creat, a avut o viaţă fascinantă, Aleksandr Sergheevici Puskin s-a născut în iunie 1799 şi a murit în în februarie 1837, în urma unui duel. Se spune despre el că s-a iubit cu 113 femei.

26
/12
/14

Scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai editurilor româneşti recomandă pasionaţilor de literatură să citească în vacanţa de Crăciun titluri ale unor scriitori laureaţi ai premiului Nobel, volume de poezii, dar şi cărţi pentru copii, acestea fiind doar o parte dintre "ofertele" de sărbători.

23
/12
/14

Captivi (Polirom, ed. a II-a, 2011), de Norman Manea, „un roman uimitor despre România postbelică, despre limbă, identitate şi pierdere”, a fost publicat în această lună de prestigioasa editură americană New Directions.

17
/12
/14

Librăria Eminescu a găzduit lansarea volumului „O viață și toate începuturile”, al tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie. Cartea a fost publicată de Compania Passe-Partout Dan Puric și are o prefaţă semnată de Dan Puric.

17
/12
/14

Columbia va emite în curând bancnote cu efigia scriitorului Gabriel Garcia Marquez - laureatul premiului Nobel pe anul 1982, decedat pe 17 aprilie -, în urma adoptării unei legi care a fost votată luni în Parlamentul acestei ţări.

11
/12
/14

Amza Pellea pleca după țigări și, uneori, se întorcea după trei zile. Gheorghe Dinică l-a luat de guler pe comandantul de la Otopeni. Vladimir Găitan ar fi putut juca într-un film de Michelangelo Antonioni... Câteodată, poveștile din culise sunt mai palpitante decât cele de pe scenă.