Celebrul tablou al lui Delacroix „Libertatea conducând poporul”, vandalizat de o vizitatoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-tablou-al-lui-delacroix-libertatea-conducand-poporul-vandalizat-de-o-vizitatoare/

Celebrul tablou al lui Delacroix „Libertatea conducând poporul”, simbolizând elanul revoluţionar francez, a fost victima unui act de vandalism, joi seara, din partea unei vizitatoare a muzeului Luvru din Lens unde este expusă pânza, a anunţat vineri instituţia de cultură, transmite AFP.   Cu puţin înaintea închiderii muzeului, o femeie de 28 de ani a […]

Un articol de Andrada Văsii|8 februarie 2013

Celebrul tablou al lui Delacroix „Libertatea conducând poporul”, simbolizând elanul revoluţionar francez, a fost victima unui act de vandalism, joi seara, din partea unei vizitatoare a muzeului Luvru din Lens unde este expusă pânza, a anunţat vineri instituţia de cultură, transmite AFP.

 

Cu puţin înaintea închiderii muzeului, o femeie de 28 de ani a trasat cu markerul o inscripţie în partea inferioară a tabloului.

Ea a fost imediat reţinută de un paznic şi de un vizitator, apoi predată poliţiei şi plasată în arest, a precizat muzeul, care a depus plângere.

„La o primă vedere, inscripţia, superficială, ar trebui să poată fi curăţată cu uşurinţă”, menţionează comunicatul, precizând că tabloul va fi expertizat şi, în funcţie de rezultat, se va decide dacă pânza va fi deplasată sau nu pentru restaurare.

„Libertatea conducând poporul”, capodopera de mari dimensiuni pictată de Eugene Delacroix în 1830, este inspirată din zilele revoluţionare de 27,28 şi 29 iulie ale aceluiaşi an, intrate în istorie ca „Les Trois Glorieuses”. Ea este expusă la Muzeul Luvru din Lens, deschis în decembrie 2012 şi care a primit deja 250.000 de vizitatori.

Sursa: Agerpres

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

24
/04
/14

Crâmpeie din istoria României desfășurate pe o bancă. Este un titlu plictisitor care are legătură doar cu una dintre temele comediei „În Parc“, spectacol care s-ar putea încadra ușor în programul Școala Altfel. E o lecție de istorie cuprinzătoare, la care sunt invitați elevi de toate vârstele.

24
/04
/14

Spectacolul Furtuna după William Shakespeare, o nouă premieră a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti se pregăteşte de prima întâlnire cu publicul, care va avea loc duminică, 27 aprilie 2014, de la ora 19.30, pe scena Sălii Studio.

24
/04
/14

Am fost la premiera spectacolului „Folia, Shakespeare & co.” al coregrafului, balerinului, profesorului Gigi Căciuleanu, mare maestru internațional, directorul artistic al Baletului Național din Chile, dar nu numai, om care se împarte, dacă nu se sfâșie, între munca sa din America Latină, Paris, București, Constanța și așa mai departe.

24
/04
/14

Coregraful Gigi Căciuleanu a declarat, după avanpremiera spectacolului "Folia, Shakespeare &Co" de la Teatrul Metropolis din Capitală, că a citit toată opera lui William Shakespeare, care i-a deschis tot felul de "ferestre", de unde a ales replici "care înseamnă ceva".

24
/04
/14

Într-o zi de 24 aprilie se stins din viaţă poetul şi scriitorul Mircea Ciobanu? Despre Mircea Ciobanu, scriitorul Petre Anghel mărturisea: “Nu cunoaştem un alt scriitor român care să fi descoperit atâţia scriitori ca el. Nu-i aştepta cu uşa deschisă, asemeni lui Lovinescu, ci îi căuta el.