Celebrul tenisman Horia Tecău își va lansa cartea la Constanța
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrul-tenisman-horia-tecau-isi-va-lansa-cartea-la-constanta/

Marţi, 2 mai, la ora 17.30, la Librăria Cărtureşti Vivo din Constanţa (Bd. Aurel Vlaicu, nr. 220, Maritimo Shopping Center) va avea loc lansarea volumului „Viaţa în ritm de tenis”, semnat de celebrul tenisman Horia Tecău, publicat la Editura Curtea Veche.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2017

La eveniment vor participa sportivi cunoscuți din România: Cătălina Ponor, campioană olimpică la gimnastică, Elena Frîncu, nume de vază al handbalului românesc și membră de onoare a Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), și Răzvan Florea, medaliat olimpic și membru al COSR. Irén Arsene Máté, co-fondatoarea Curtea Veche Publishing, va participa de asemenea la eveniment.

Intrarea este liberă, iar lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Horia Tecău a știut de la început că va alege calea sportului. Cu multă muncă și perseverență, el a devenit unul dintre cei mai cunoscuți sportivi români, iar acum vrea să îi determine pe cei mici să aleagă drumul unui stil de viață sănătos și activ printr-o carte pentru copii. „Viața în ritm de tenis” este prima carte pentru copii scrisă de un tenisman din România.

În acest volum Horia Tecău le povestește celor mici ce înseamnă să ai o pasiune, ce înseamnă să cazi, să te ridici, să ai încredere în propriile forțe și cu perseverență să mergi mai departe. Copiii vor afla cum primul sport practicat de Horia a fost, de fapt, înotul, cum a descoperit tenisul și a câștigat primul campionat național, cine au fost antrenorii săi, cum a fost experiența primului turneu de grand slam ori cea a Wimbledon-ului. Volumul este dedicat copiilor cu vârste între 9 și 12 ani, care vor descoperi în carte și mici exerciții care îi vor ajuta să își scrie propria poveste despre pasiuni și reușite.

Foto Miluță Flueraș

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.

24
/02
/22

CARTEA DE CINEMA Cinefilii care au îndrăgit celebra autobiografie a lui Ingmar Bergman, “Lanterna magică”, apărută şi în română la Editura Meridiane în 1994, s-ar putea să fie puţin dezamăgiţi sau măcar surprinşi de continuarea volumului, lansată la noi cu titlul “Imagini. Viaţa mea în film” şi scoasă recent de Editura Nemira (în traducerea Ioanei Ghişa şi cu o prefaţă de Andrei Gorzo).

18
/02
/22

Inspirată de prietenia dintre Constantin Brâncuși și James Joyce, pianista Ana Silvestru a pus în scenă un concert de muzică clasică. Acesta va avea loc la Sala Radio de la București chiar de ziua lui Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, de la ora 19:00.

15
/02
/22

Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes din București vă invită miercuri, 16 februarie, ora 19.30 la o întâlnire online cu scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate prilejuită de lansarea romanului Un ceai la capătul lumii – recent apărut în traducerea Tudorei Șandru Mehedinți în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – un roman memorabil despre aventura vieții, inspirat de povestea reală, relatată în 2009 de revista Time, a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Participă: Scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate, Tudora Șandru Mehedinți, traducătoarea romanului, Ana Maria Onisei, scriitoare și jurnalist cultural și Dana Pîrvan, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

14
/02
/22

Școala Gimnazială Nr. 194, București, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează marți, 15 februarie, de la ora 10.00, evenimentul on-line ”Cu cărțile deschise...”, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii.

10
/02
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii printr-o serie de activități online si offline. Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.