Chris Simion-Mercurian, Maia Morgenstern și Cătălina Flămânzeanu lansează proiectul „Care dintre noi” la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/chris-simion-mercurian-maia-morgenstern-si-catalina-flamanzeanu-lanseaza-proiectul-care-dintre-noi-la-londra/

Joi 28 martie, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, cunoscuta regizoare şi autoare Chris Simion-Mercurian invită publicul britanic la un eveniment special prilejuit de lansarea volumului său autobiografic „Care dintre noi” / “Which One of Us”.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2019

Publicat la Editura Trei în ediție bilingvă și realizat împreună cu fotografa Cătălina Flămînzeanu, albumul reprezintă o incursiune intimă ce relatează, prin imagini și text, parcursul autoarei în lupta cu cancerul la sân.

După turneul de succes organizat în România în decursul anului 2018, lansarea cărții va fi însoțită, în capitala britanică, nu doar de prezentarea filmului realizat de Cătălina Flămînzeanu cu fotografiile din album, dar și, în premieră absolută, de un spectacol de teatru ce recrează această călătorie de viață tulburătoare prin interpretarea inegalabilei actrițe Maia Morgenstern. Acesteia i se vor alătura, pe deja cunoscuta scenă teatrală din Belgravia, trei tineri actori români stabiliți la Londra – George CorodeanuBeatrice Ragea și Magda Dimitrescu.

„Care dintre noi” / “Which One of Us” prezintă experiența majoră-magică a lui Chris Simion după ce, în 2017, a fost diagnosticată cu cancer la sân. Aceasta nu este, însă, o carte despre boală, durere, suferinţă sau întuneric, ci una despre iubire, iertare și evoluție. „Diagnosticul a fost, pentru mine, o situaţie-limită de viaţă. Fiecare dintre noi poate avea propria lui situaţie extremă şi cred că ţine doar de unghiul pe care-l alegi ca să ieşi sau ca să intri şi mai adânc în haos, în delir. Eu am ales să văd partea plină a paharului şi când paharul era gol. […] Am ieșit pe plus, acest diagnostic mi-a reamintit ce e esențial. Am primit această boală ca pe un dar. Nu ca pe o nenorocire. Și am simțit neîncetat că Dumnezeu e cu mine”, a declarat regizoarea.

Chris Simion este recunoscută pentru viziunea ei modernă, originală și curajul ei estetic. A absolvit două facultăţi – Teatrologie şi Regie, a debutat la vârsta de 16 ani și a regizat 29 de spectacole. În adolescență, a primit o bursă de un an la Sanskriti Kendra în New Delhi. Artista a înfiinţat, alături de Pascal Bruckner, compania de teatru D’AYA. Pe lângă cariera ei in teatru, Chris este și scriitoare, având mai multe cărți publicate: „40 de zile”, „În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine”, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” și „Imperativele adolescenței”.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.