Christoph Waltz, stea pe Walk of Fame, la Hollywood
https://www.ziarulmetropolis.ro/christoph-waltz-stea-pe-walk-of-fame-la-hollywood/

Actorul austriac Christoph Waltz, recompensat cu două premii Oscar, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Quentin Tarantino, regizorul datorită căruia artistul a devenit faimos la nivel mondial.

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2014

Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, purtând un costum gri şi o cravată vişinie, a dezvelit, zâmbitor, steaua cu numele său de pe bulevardul celebrităţilor, alături de cineastul Quentin Tarantino, căruia actorul îi datorează în mare parte celebritatea internaţională.

Waltz a jucat în două filme regizate de Tarantino, „Ticăloşi fără glorie” şi „Django dezlănţuit”, pentru ambele roluri austriacul fiind recompensat cu premiile Oscar şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar, notează Mediafax.

„Christoph Waltz este combinaţia a două lucruri magnifice. Pe de o parte, este un maestru al scenei teatrale, pe de alta, este un actor dotat cu toate instrumentele necesare construirii personajelor sale de la zero” – Quentin Tarantino.

„(Christoph Waltz, n.r.) nu ia distincţiile foarte în serios, dar cred că în sufletul său se bucură un pic, chiar dacă nu poate nu o va recunoaşte”, a mai spus Tarantino, declarându-se „foarte fericit „să fie „lângă austriacul lui preferat”.

Actorul a spus, la rândul său, că, dimpotrivă, „inima sa freamătă de mândrie”. „Eu, un tip din Viena, nici în cele mai nebune visuri ale mele n-am sperat vreodată că voi primi” o stea la Hollywood, a declarat Waltz, adăugând că el este „doar o mică lumină în sânul unei frumoase constelaţii” de

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

Quentin Tarantino şi Christoph Waltz

stele.

Christoph Waltz provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf.

Starul austriac a urmat voinţa bunicilor săi, ambii actori, şi a studiat la Viena si la celebra şcoală Lee Strasberg din New York.

Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune şi seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) şi „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan şi a Isoldei.

După rolul din „Ticăloşi fără glorie”, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, şi „Viespea Verde / The Green Hornet”, din acelaşi an, regizat de Michel Gondry.

Cristopher Waltz poate fi văzut în această perioadă pe marile ecrane în filmul „Şefi de coşmar 2” şi va apărea şi pe genericul peliculei „Big Eyes”, regizată de Tim Burton, care va avea premiera în România pe 16 ianuarie.

Foto: Christoph Waltz – cinemagia

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

01
/10
/15

Actrița și cântăreața Julie Andrews, a cărei voce cristalină a făcut-o să devină cea mai celebră dădacă din istoria filmului, a împlinit 80 de ani!

01
/10
/15

Una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune împlineşte 69 de ani. Anul acesta, Coca Bloos a primit trofeul Gopo pentru întreaga carieră.

30
/09
/15

Eugen Gyemant, unul dintre cei mai de succes tineri regizori de teatru din România, debutează, în această toamnă, ca actor de film şi pregăteşte un nou spectacol. Lungmetrajul "Autoportretul unei fete cuminţi", în care Eugen Gyemant îşi face debutul ca actor, poate fi văzut, începând din weekendul trecut, în cinematografele din toată ţara.

30
/09
/15

Astăzi debutează cea de-a 4-a ediție a București Docuart Fest, singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc, ce urmează să aibă loc la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului. Docuart Fest 2015 se desfășoară în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, prima zi a festivalului fiind dedicată galei de deschidere.

29
/09
/15

Renumita actriță, regizoare și scenaristă franceză Emmanuelle Bercot vine pentru prima dată în România, în deschiderea Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie), pentru a-și prezenta filmul La Tête haute, același care a deschis festivalul de pe Coasta de Azur.

29
/09
/15

Dacă vreţi să (re)vedeţi ce s-a realizat valoros în ultimul an în România în materie de documentar de cinema, documentar studenţesc sau documentar de televiziune, cea de-a patra ediţie a Docuart Fest (30 septembrie–4 octombrie) e cea mai bună ocazie, aşa cum ne explică şi Daniela Apostol, directoarea festivalului.

29
/09
/15

Cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în București și în țară), televiziune ("În derivă", HBO) și cinematografie ("Italiencele", "Restul e tacere" etc.), Vlad Zamfirescu, a încheiat de curând filmările la lungmetrajul “Secretul Fericirii”, unde se află în dublă postură: regizor și actor.

29
/09
/15

La mijlocul lunii octombrie, debutează cea de a X-a ediție a Zilelor Filmului German (ZFG), un eveniment cu tradiție, organizat anual de Goethe-Institut București. Ediția din acest an, 16-22 octombrie, vine cu o serie de filme documentare si lungmetraje de excepție: de la filme de avangardă la filme-cult, de la pelicule de debut ale tinerilor cineaști germani până la creații semnate de regizori consacrați, de la povești intime la scenarii cu largi implicaţii sociale.

28
/09
/15

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort va avea loc în perioada 15-18 octombrie. Proiecția de deschidere va avea loc pe 15 octombrie de la orele 19.00 cu filmul documentar german OFF Ways, în regia lui Uli Schueppel.

26
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Cele mai devastatoare imagini din „Amy”, documentarul despre Amy Winehouse, sunt cele în care chipul expresiv - frumos prin imperfecţiunea sa - şi corpul firav al solistei sunt transfigurate radical de vecinătatea înfiorătoare cu moartea, din cauza drogurilor tari şi a alcoolului în exces.