Cine este ambasadorul KINOdiseea 2017?
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-este-ambasadorul-kinodiseea-2017/

Festivalul Internaţional de Film pentru publicul tânăr a anunţat că Ambasador al acestei ediţii este Mirela Retegan, cunoscuta creatoare a fenomenului „Zurli”, o prietenă a tuturor copiilor, dar şi a părinţilor, care de mai bine de zece ani împleteşte educaţia cu voia bună în numeroase spectacole şi evenimente dedicate celor mici (şi nu numai).

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2017

Mirela Retegan a acceptat cu bucurie propunerea organizatorilor Festivalului KINOdiseea, mărturisind că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtășește o misiune comună: aceea de a îmbina educația cu distracția. Ea va participa alături de „Gașca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea și îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.

Zurli este cea mai mare companie privată de animație pentru copii, din România. Spectacolele sale sunt despre magia care apare când li se spune copiilor povestea potrivită sufletului lor. Creatoarea Zurli a transformat ideea de educație (plictisitoare, neatractivă pentru copii) într-un spectacol al imaginației, pe care cei mici îl pot accesa oricând pentru a face lumea din jurul lor mai bună și mai frumoasă. Gașca Zurli este trupa fenomen naţional pentru copiii din România. Este cel mai mare brand pentru copii 100% românesc. Gașca Zurli are un succes răsunător pentru că a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

„Ne bucurăm foarte mult că anul acesta Mirela Retegan s-a alăturat ca Ambasador Festivalului KINOdiseea! Într-adevăr, nici că se putea o colaborare mai frumoasă, mai ales că îi urmărim activitatea și suntem fani Zurli, iar copiii vor fi încântați cu siguranță să își vadă prietenii din Gașcă la film! Împreună vom putea să facem cât mai mulți micuți fericiți și asta nu poate decât să ne bucure!”, declară Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic al festivalului.

Timp de opt ani, Festivalul KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele opt ediții precedente, festivalul a avut peste 90.000 de participanți.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro/.

ACCES ŞI BILETE: La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe www.kinodiseea.ro.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa [email protected]

17
/07
/14

Cineastul Ron Howard a anunţat că va produce şi va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsă între anii 1960 şi 1966 din cariera grupului britanic.

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

10
/07
/14

Orașul Băicoi din județul Prahova va fi gazda  Festivalului Internațional de filme de scurtmetraj „Arkadia Shortfest”,  în perioada 11-12 iulie.

09
/07
/14

CRONICĂ DE FILM. Producția spaniolă „Canibal” are un schelet narativ arhetipal, cu inflexiuni de indie american, peste care este turnat un ambalaj de film european de festival. Filmul norvegian „În ordinea dispariției” este o reconfortantă comedie neagră pe un fundal de nămeți nordici stropiți pe alocuri cu sângele răzbunării.

08
/07
/14

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de succes Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino.