Cinefilii români, fruntaşi în Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinefilii-romani-fruntasi-in-europa/

România se numără printre cele opt ţări europene în care, în 2013, s-a înregistrat o creştere a numărului de spectatori în cinematografe, fiind vândute cu 13,8% mai multe bilete, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene, numărul tichetelor de cinema vândute a scăzut cu 4,1%.

Un articol de Petre Ivan|15 februarie 2014

România se numără printre cele opt ţări europene care a înregistrat o creştere a numărului de spectatori în cinematografe. Astfel, cinefilii români au cumpărat anul trecut cu 13,8% mai multe bilete, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene, numărul tichetelor de cinema vândute a scăzut cu 4,1%.

Cu ocazia celei de-a 64-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin (6 – 16 februarie), Observatorul European al Audiovizualului a publicat primele sale estimări privind frecventarea cinematografelor europene în 2013, informează Mediafax.

Potrivit acestui studiu al Observatorului European al Audiovizualului, numărul biletelor de cinema vândute în 2013 la nivelul UE a scăzut cu 4,1%, la 908 milioane, cu 39 de milioane mai puţin ca în 2012 (947 de milioane).

Acesta este al doilea cel mai mic număr de bilete de cinema vândut anual înregistrat din 2000 la nivelul UE. Peste două treimi din pieţele Uniunii Europene s-au confruntat cu o scădere a numărului de bilete vândute.

The Legend of Hercules, cel mai vizionat film în sălile de cinema din România, în ultima săptămână

Numărul tichetelor de cinema vândute a înregistrat o creştere în doar 8 din cele 26 de teritorii ale UE pentru care au fost furnizate date până în acest moment.

Scăderea semnificativă la nivelul UE este o consecinţă a declinului înregistrat în patru din cele cinci mari pieţe ale Uniunii: Spania (- 15,2 milioane; -16%), Franţa (- 10,8 milioane; -5,3%), Marea Britanie (- 7 milioane; – 4%) şi Germania (- 5,4 milioane; – 4%).

Dintre marile pieţe, doar Italia a înregistrat o creştere, de 6,6%, la 106,7 milioane de bilete vândute.

În afară de Italia, o creştere semnificativă a numărului de bilete vândute – de peste 1% – s-a înregistrat în şase ţări membre din centrul şi estul Europei: Bulgaria (16,7%), România (13,8%), Lituania (6,8%), Slovacia (4,8%), Letonia (4%) şi Ungaria (2,2%).

Foto cu cinefilii români  – cinemagia

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.