Cinemateca Română sărbătoreşte Halloweenul cu filme horror clasice
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinemateca-romana-sarbatoreste-halloweenul-cu-filme-horror-clasice/

Cinemateca Română îi invită pe cinefili miercuri noaptea, de la ora 22,30 până la ora 5,00, la Sala Eforie, să sărbătorească Halloweenul cu patru filme horror clasice. Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, toate cele patru filme îl au în distribuţie pe Bela Lugosi, actorul care pe 20 octombrie ar fi împlinit – „sau împlineşte, […]

Un articol de Andrada Văsii|31 octombrie 2012

Cinemateca Română îi invită pe cinefili miercuri noaptea, de la ora 22,30 până la ora 5,00, la Sala Eforie, să sărbătorească Halloweenul cu patru filme horror clasice.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, toate cele patru filme îl au în distribuţie pe Bela Lugosi, actorul care pe 20 octombrie ar fi împlinit – „sau împlineşte, căci pentru cinefili el este încă viu, adică… nemort” – 130 de ani.

Cele patru pelicule care vor rula la Cinematecă sunt „Dracula” (1931), adaptare după romanul omonim al lui Bram Stoker, în regia lui Tod Browning, cu Bela Lugosi, Helen Chandler, David Manners, „Fiul lui Frankestein” (1939), adaptare liberă după Mary Shelley, în regia lui Rowland V. Lee, cu Basil Rathbone, Boris Karloff, Bela Lugosi, „Frankestein contra omul-lup” (1943), în regia lui Roy William Neill, cu Ilona Massey, Patric Knowles, Lionel Atwill, Bela Lugosi, Lon Chaney Jr., şi „Planul 9 din spaţiul extraterestru” (1959), în regia lui Edward D. Wood jr, cu Gregory Walcott, Tom Keene, Mona McKinnon, Vampira, Bela Lugosi. Toate filmele vor fi prezentate alb-negru, în versiunea lor originală.

Născut în Lugoj, care la acea vreme nu aparţinea încă României, Bela Lugosi a ajuns, în Hollywoodul anilor ’30-’40, rivalul lui Boris Karloff la titlul de „rege al filmului de groază”, interpretându-l pe Dracula, alături de mulţi alţi monştri, care de care mai fioroşi.

Sursa: Agerpres

25
/11
/14

Spectacolul ,,Hell” de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion, se joacă marți, 25 noiembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-teatru. Din distribuție fac parte Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu și Mihai Smarandache.

25
/11
/14

Actorul Mircea Albulescu a fost internat, în noaptea de luni spre marţi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, după ce iniţial s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean acuzând dureri în zona pieptului.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

24
/11
/14

N(aum), Peretele, Tectonica sentimentelor, Lecţia, Royal Fashion, Pescăruşul, Copilăria lui Chopin, Împăratul Neîmpărat, Poezie. La Comedie!, Trei piese scurte despre sex şi multe alte spectacole, în această săptămână pe scenele teatrelor din Capitală.

24
/11
/14

În memoria lui Eugène Ionesco (26 noiembrie 1909 – 28 martie 1994), Casa de Producţie TVR a programat luni, 24 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 2, una dintre piesele marelui scriitor: „Regele moare” („Le Roi se meurt”), sub direcţia de scenă a maestrului Victor Ioan Frunză.

23
/11
/14

Ana Blandiana, una dintre cele mai cunoscute poete din România pe plan internațional, va fi prezentă, în perioada 24 - 29 noiembrie, în Spania, într-un turneu de promovare în Pamplona, Salamanca și Madrid, a volumului "Patria mea A4", cea mai recentă carte a autoarei apărută în limba spaniolă.