Cineplexx a inaugurat pe 16 septembrie cel de-al cincilea cinematograf la Târgu-Mureș
https://www.ziarulmetropolis.ro/cineplexx-a-inaugurat-pe-16-septembrie-cel-de-al-cincilea-cinematograf-la-targu-mures/

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureş, în prezenţa unui public nerăbdător să-şi vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locaţia nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiţie făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piaţa locală.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2020

Prin respectarea planului de expansiune inițial, Cineplexx își demonstrează din nou angajamentul, perseverența și devotamentul față de investițiile asumate în România în această perioadă incertă care vine după cea mai mare criză din istoria industriei cinematografice mondiale, provocată de pandemie. Christof Papousek, Managing Partner și Chief Financial Officer la Cineplexx International declară: „Prin recenta investiție de la Târgu-Mureș ne dorim să arătăm că avem deplină încredere în statul român și în potențialul de creștere al pieței de cinema. Intenția noastră este să continuăm cu investițiile și dezvoltarea lanțului de cinematografe în ciuda acestei perioade extrem de dificile pe care o traversăm. În același timp, realizarea planurilor noastre atrage de la sine multiple beneficii pentru economia de stat, creează noi locuri de muncă și va spori semnificativ calitatea experienței cinematografice pentru iubitorii de filme”.

„Parteneriatul strategic cu dezvoltatorul NEPI ROCKASTLE este extrem de important pentru noi și suntem onorați că ne aflăm pe lista principalelor servicii oferite de mallurile din portofoliu, aducând vizitatorilor săi cea mai avansată tehnologie cinematografică disponibilă în țară”, relatează Harry Antonopoulos, Managing Director al Cineplexx România și Grecia.

La deschiderea de miercuri seara, 16 septembrie, domnul Christof Papousek, Managing Partner și Chief Financial Officer la Cineplexx International împreună cu reprezentanții Cineplexx România și-au întâmpinat cu bucurie partenerii, au făcut cunoștință cu primii spectatori și au stat de vorbă cu jurnaliștii din oraș. Într-un cadru privat, urmând normele de siguranță, invitații au aflat care sunt avantajele sistemelor tehnologice din dotare, au testat scaunele personalizate și, la finalul serii, au vizionat în avanpremieră mult așteptatul film „Tenet” în sala Dolby Atmos alături de alți spectatori entuziaști.

Cea de-a cincea locație din portofoliul național, situată în cadrul Shopping City Târgu-Mureș, are 5 săli cu o capacitate totală de 676 de locuri, iar ca dotări cinematograful este echipat cu Dolby Atmos și RealD, completate de confortul sporit dat de scaunele de piele reglabile Deluxe, Premium, dar și a perechilor de scaune duble Love Box și Love Seats.

Printre premierele cinematografice incluse în program se numără: „Tenet”, „După ce ne-am certat” – subtitrat în limba română sau dublat în maghiară sau „Noii Mutanți”.

Mai mult decât atât, Cineplexx Târgu-Mureș își va întâmpina spectatorii în primul weekend, 19 și 20 septembrie, cu o promoție de neratat de doar 8 lei per bilet cu popcorn și suc gratuite pentru o selecție variată de filme de familie, printre care se numără „Jumanji”, „Tot înainte”, „Cenușăreasa” și altele. Campania de weekend este disponibilă în toate cinematografele Cineplexx: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș.

Programul complet al cinematografului și detalii despre promoție se găsesc pe site-ul www.cineplexx.ro sau în aplicația Cineplexx care poate fi descărcată gratuit pe mobil.

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie. Compania operează în prezent peste 60 de cinematografe în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România. La aproximativ un an de la intrarea pe piața românească, Cineplexx deține deja cinci locații deschise – Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș, iar altele vor urma în curând.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.

01
/11
/21

CRONICĂ DE FILM În „A Hero” (2021), noul său lungmetraj, câştigător ex-aequo al Grand Prix la Cannes, regizorul iranian Asghar Farhadi îşi recâştigă inspiraţia creatoare care l-a consacrat printre marii autori de cinema contemporani.