Cineplexx a inaugurat pe 16 septembrie cel de-al cincilea cinematograf la Târgu-Mureș
https://www.ziarulmetropolis.ro/cineplexx-a-inaugurat-pe-16-septembrie-cel-de-al-cincilea-cinematograf-la-targu-mures/

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureş, în prezenţa unui public nerăbdător să-şi vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locaţia nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiţie făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piaţa locală.

Un articol de Petre Ivan|18 septembrie 2020

Prin respectarea planului de expansiune inițial, Cineplexx își demonstrează din nou angajamentul, perseverența și devotamentul față de investițiile asumate în România în această perioadă incertă care vine după cea mai mare criză din istoria industriei cinematografice mondiale, provocată de pandemie. Christof Papousek, Managing Partner și Chief Financial Officer la Cineplexx International declară: „Prin recenta investiție de la Târgu-Mureș ne dorim să arătăm că avem deplină încredere în statul român și în potențialul de creștere al pieței de cinema. Intenția noastră este să continuăm cu investițiile și dezvoltarea lanțului de cinematografe în ciuda acestei perioade extrem de dificile pe care o traversăm. În același timp, realizarea planurilor noastre atrage de la sine multiple beneficii pentru economia de stat, creează noi locuri de muncă și va spori semnificativ calitatea experienței cinematografice pentru iubitorii de filme”.

„Parteneriatul strategic cu dezvoltatorul NEPI ROCKASTLE este extrem de important pentru noi și suntem onorați că ne aflăm pe lista principalelor servicii oferite de mallurile din portofoliu, aducând vizitatorilor săi cea mai avansată tehnologie cinematografică disponibilă în țară”, relatează Harry Antonopoulos, Managing Director al Cineplexx România și Grecia.

La deschiderea de miercuri seara, 16 septembrie, domnul Christof Papousek, Managing Partner și Chief Financial Officer la Cineplexx International împreună cu reprezentanții Cineplexx România și-au întâmpinat cu bucurie partenerii, au făcut cunoștință cu primii spectatori și au stat de vorbă cu jurnaliștii din oraș. Într-un cadru privat, urmând normele de siguranță, invitații au aflat care sunt avantajele sistemelor tehnologice din dotare, au testat scaunele personalizate și, la finalul serii, au vizionat în avanpremieră mult așteptatul film „Tenet” în sala Dolby Atmos alături de alți spectatori entuziaști.

Cea de-a cincea locație din portofoliul național, situată în cadrul Shopping City Târgu-Mureș, are 5 săli cu o capacitate totală de 676 de locuri, iar ca dotări cinematograful este echipat cu Dolby Atmos și RealD, completate de confortul sporit dat de scaunele de piele reglabile Deluxe, Premium, dar și a perechilor de scaune duble Love Box și Love Seats.

Printre premierele cinematografice incluse în program se numără: „Tenet”, „După ce ne-am certat” – subtitrat în limba română sau dublat în maghiară sau „Noii Mutanți”.

Mai mult decât atât, Cineplexx Târgu-Mureș își va întâmpina spectatorii în primul weekend, 19 și 20 septembrie, cu o promoție de neratat de doar 8 lei per bilet cu popcorn și suc gratuite pentru o selecție variată de filme de familie, printre care se numără „Jumanji”, „Tot înainte”, „Cenușăreasa” și altele. Campania de weekend este disponibilă în toate cinematografele Cineplexx: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș.

Programul complet al cinematografului și detalii despre promoție se găsesc pe site-ul www.cineplexx.ro sau în aplicația Cineplexx care poate fi descărcată gratuit pe mobil.

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie. Compania operează în prezent peste 60 de cinematografe în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România. La aproximativ un an de la intrarea pe piața românească, Cineplexx deține deja cinci locații deschise – Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș, iar altele vor urma în curând.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.

Pagina 1 din 27212345...102030...Ultima »