Cinepolitica – Coreea de Nord, „genocidul medicamentelor” şi Înapoi în 1942
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinepolitica-despre-coreea-de-nord-genocidul-medicamentelor-si-inapoi-in-1942/

O întâlnire cu Adelin Petrişor şi poveştile sale din Coreea de Nord, un documentar tulburător despre „genocidul medicamentelor” şi superproducţia cu Adrien Brody sunt câteva dintre evenimentele de neratat în weekend, la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2014

Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri români, Adelin Petrişor, își prezintă sâmbătă, 12 aprilie, de la 20.30, la Cinema Elvira Popescu, documentarul Coreea de Nord, nimic de invidiat.

Filmul a fost realizat după vizita pe care a făcut-o în 2012 în cel mai dur lagăr comunist încă existent în lume, alături de cameramanul TVR Cătălin Popescu. Cei doi au fost primii jurnalişti TV români cărora li s-a permis accesul după 1989 în ţara izolată de restul lumii. Intrarea este liberă.

Documentarul răvășitor Fire in the Blood / Foc în vine, despre „genocidul medicamentelor”, va rula în premieră sâmbătă, 12 aprilie, ora 18.00, la Cinema Studio.

Între 1997 și 2003, decizia unor companii farmaceutice gigant de a nu permite scoaterea pe piață a medicamentelor anti-HIV/SIDA accesibile a dus la moartea a circa 10 milioane de oameni în Africa și Asia. Filmul este regizat de Dylan Mohan Gray și narat de William Hurt.

Cinepolitica

Cea de-a treia ediție Cinepolitica se va încheia duminică, 13 aprilie, ora 20.00, la Cinema Studio, cu gala de premiere a câștigătorilor competiției, urmată de proiecția filmului Înapoi în 1942 / Yijiu si er / Back to 1942, propunerea Chinei la Oscar, anul acesta.

Foto cu Cinepolitica – Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica

05
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Partea de început din „Întregalde” este o demonstraţie de forţă. Orăşenii, bine îmbrăcaţi şi echipaţi, se simt în largul lor. Sunt relaxaţi şi siguri pe ei. Fac glume, se tachinează. Au maşini de teren puternice, care urcă impetuos drumurile (iar camera de filmat are grijă să insiste pe asta).

31
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Regizat de Harry Mcqueen şi cu o distribuţie formată din Colin Firth şi Stanley Tucci, „Supernova” (2020) este un film cuminte despre un ultim moment de fericire din viaţa unui cuplu de bărbaţi, înainte de căderea definitivă a unuia dintre ei în boală.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

30
/08
/21

Robert Downey Jr. și Jude Law sunt protagoniștii filmelor „Sherlock Holmes”, regizate de Guy Ritchie și bazate pe personajul omonim creat de Arthur Conan Doyle, care pot fi vizionate la TNT în luna septembrie.

30
/08
/21

Din 24 septembrie spectatorii sunt invitați să fie mai prezenți, în societate dar și la cinema, prin intermediul filmului de debut al Ruxandrei Ghițescu, „Otto Barbarul”, care este totodată un pretext pentru a declanșa întrebări și discuții despre perioadele prin care trec adolescenții, perioade de încercări, căutări, confuzie și alegeri.

27
/08
/21

Cea de-a XIII-a ediție a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) debutează în Parcul Plumbuita din București, în perioada 1 - 12 septembrie și aduce pe marele ecran din aer liber douăsprezece filme pentru copii, perfecte pentru o seară petrecută împreună cu întreaga familie, pelicule și animații educative, realizate de studiourile Disney și Pixar.

26
/08
/21

CRONICĂ DE FILM Ce idee bună şi ce sarcină grea: un documentar despre ce mai înseamnă Casa Regală a României astăzi, pornind de la călătoria anuală pe care Principesa Margareta (devenită Custodele Coroanei după moartea Regelui Mihai în 2017) şi Principele Radu o fac cu trenul regal prin România pentru a se întâlni cu susţinători ai monarhiei din diverse oraşe.