Circ şi teatru la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS)
https://www.ziarulmetropolis.ro/circ-si-teatru-la-festivalului-international-de-teatru-de-la-sibiu-fits/

Programul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu propune o aventură ce explorează frumuseţea corpului uman şi a imaginaţiei într-o serie de reprezentaţii la limita dintre circ, teatru, film, dans şi muzică.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2014

FITS – Cele cinci companii selectate în secţiunea circ din acest an oferă în premieră naţională la Sibiu şansa de a descoperi un univers ce îţi taie răsuflarea printr-o serie de spectacole în care abilităţile fizice ale performerilor sfidează limitele imaginaţiei.

Compania franceză Les Lendemains propune un spectacol unic în lume, ce recreează atmosfera filmelor lui Charlie Chaplin şi Buster Keaton. Artiştii francezi se joacă deasupra publicului, la o înălţime de zece metri, într-un spectacol de echilibristică, la trapez cu opt artişti.

Aflaţi pentru prima dată în România, cei de la Les Lendemains vor avea două reprezentaţii programate în Piaţa Mare din Sibiu: vineri, 6 iunie, de la ora 22:30 şi, respectiv, duminică, 8 iunie, tot de la ora 22:30. Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Cie Umbral completează sezonul francez de la Sibiu printr-un spectacol de circ zgomotos. Producţia acestora are la bază piesa „Cabaretul cuvintelor” scrisă de Matei Vişniec şi îşi propune să aducă prin poezia clovnilor o construcţie în care toate cuvintele prind viaţă şi trăiesc într-un potop de magie burlescă.

Publicul din România va avea şansa să vizioneze acest spectacol marţi, 10 iunie, de la ora 16:00, în sala Teatrului Gong din Sibiu. Preţul unui bilet la acest spectacol este de 20 de lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Carre Curieux, Belgia

Carre Curieux, Belgia

Aflaţi într-un turneu mondial, ce cuprinde reprezentaţii în Canada, Japonia şi Rusia, compania Cie Carré Curieux, Cirque Vivant! prezintă la Sibiu spectacolul „Pătratul curios / Le carré curieux”. Evenimentul va avea loc vineri, 6 iunie, ora 20:00, la Sala Thalia din Sibiu.

Lady Cocktail este reţeta de succes a trei fete belgiene ce s-au hotărât să combine numere uimitoare de acrobaţii în aer cu anecdote şi pozne pentru a crea spectacole pline de graţie spre deliciul publicului de toate vârstele.

Cele trei artiste vor fi prezente la Sibiu cu două reprezentaţii ale spectacolului „Fetele de la etajul 2 / Les filles du 2ème” programat marţi, 10 iunie, de la ora 20:00 şi joi, 11 iunie, de la ora 18:00, în Piaţa Mică din Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea din Europa ca amploare şi dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artişti şi producători din toate colţurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc atât în Sibiu, cât şi în împrejurimile oraşului.

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 6 – 15 iunie 2014. Programul complet al evenimentelor poate fi consultat pe sibfest.ro.

Foto cu FITS, circ şi teatru – Samima Gine, www.sibfest.ro

20
/02
/17

„Întotdeauna mi-am dorit să fiu o persoană mai bună ziua următoare decât am fost cu o zi în urmă.” – Sidney Poitier . Actorul din „Guess Who's Coming to Dinner” / Ghici cine vine la cină (1967) este primul artist de culoare distins cu un premiu Oscar. S-a născut la 20 februarie 1927, în timpul unei călătorii pe mare, pe care o făceau părinții săi dinspre insula natală, Cat Island, Bahamas către Miami, Florida, unde mergeau să vândă produsele de la fermă.

19
/02
/17

Singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, a primit sâmbătă seara premiul ,,Ursul de Argint” pentru ,,Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”, distincţie acordată Danei Bunescu pentru montajul filmului.

17
/02
/17

CRONICĂ DE FILM Inspirat dintr-un roman de autoficţiune al lui Cezar Paul-Bădescu, „Ana, mon amour”, noul film al lui Călin Peter Netzer, prezentat în Competiţia Festivalului de la Berlin, încearcă să reia reţeta stilistică de mare succes din „Poziţia copilului”, însă rezultatul este modest.

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. După succesul înregistrat la Cluj Napoca si Brașov, unde s-au jucat cate doua reprezentații cu casa închisă, "Micul Print" pornește mai departe în călătorie, oprindu-se si la Alba Iulia și Sibiu.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

17
/02
/17

Într-o zi de 17 februarie avea loc, la Milano, premiera mondială a operei "Madame Butterfly" de Puccini. Tot într-o zi de 17 februarie încetau din viață Giordano Bruno (susţinător al teoriei coperniciene conform căreia Pământul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui şi în jurul propriilor axe) și celebrul dramaturg francez Moliere (Jean Baptiste Poquelin).

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.