Clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional – A sunat clopoţelul!
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasa-pregatitoare-si-bacalaureatul-profesional-a-sunat-clopotelul/

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, susţine, într-un mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că anul şcolar ce se deschide „aduce ceva nou”, şi anume clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.   În opinia ministrului Liviu Pop, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, […]

Un articol de |17 septembrie 2012

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, susţine, într-un mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că anul şcolar ce se deschide „aduce ceva nou”, şi anume clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.

 

În opinia ministrului Liviu Pop, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, o sărbătoare şi fiecare cetăţean, „fie că este părinte sau bunic, fie că este cadru didactic sau persoana însărcinată cu problemele administrative ale şcolii, gravitează în jurul acestui eveniment unic, anual”.

„Chiar dacă a întârziat cu o săptămână, noul an şcolar şi-a redeschis porţile pentru a primi, cu mic, cu mare, pe fiecare dintre voi. Acest an aduce cu el şi ceva nou, mai exact clasa pregătitoare, care sperăm să îi ajute pe cei mici să treacă mai uşor de la grădiniţă la clasa I, dar şi un nou tip de examen pentru cei ce îşi petrec ultimul an în liceu: bacalaureatul profesional, pentru tinerii care vor să intre direct pe piaţa muncii, fără a mai urma studiile superioare”, scrie ministrul în scrisoarea deschisă remisă luni presei.

Potrivit ministrului pentru dialog social, dincolo de politică, dincolo de administraţie, dincolo de probleme, ajunsuri sau neajunsuri, elevii, din toate formele de învăţământ, studenţii, profesorii, sunt actorii principali ai evenimentului, iar sărbătoarea lor nu trebuie stricată de niciun discurs politic, de nicio umbră de reproş sau de vreo atitudine negativă.

„Doresc să vă anunţ pe această cale că vă voi fi alături, ca şi până acum şi că voi încerca să vă ajut în orice nelămuriri aveţi legate de noul sistem. Chiar dacă mai sunt multe de rezolvat în ceea ce priveşte sistemul educaţional din România, treptat, cu răbdare şi cu sprijinul vostru, sunt convins că vom reuşi să-l aducem pe calea dreaptă şi normală. Eu, dincolo de funcţia de ministru, ca om al cărţii, ca om al şcolii, ca om care se implică cu toată fiinţa, de peste 15 ani, pentru ca educaţia să devină prioritate naţională şi care luptă pentru ca cei implicaţi să primească respectul cuvenit, nu fac altceva decât să urez, cu această ocazie specială, tuturor elevilor, părinţilor, profesorilor, să fie sănătoşi, să fie bucuroşi că e o toamnă frumoasă şi să se încreadă că există multă bună credinţă, dorinţă de mai bine şi capacitate de a aduce acest bine în şcoala românească. Le urez elevilor mult succes în nou an pe care să-l termine cu rezultate excepţionale, dar şi profesorilor şi părinţilor deoarece contribuie, în mod egal, în formarea viitorului ţării noastre”, încheie sursa citată.

 

Sursa: Mediafax

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.