Clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional – A sunat clopoţelul!
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasa-pregatitoare-si-bacalaureatul-profesional-a-sunat-clopotelul/

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, susţine, într-un mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că anul şcolar ce se deschide „aduce ceva nou”, şi anume clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.   În opinia ministrului Liviu Pop, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, […]

Un articol de |17 septembrie 2012

Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, susţine, într-un mesaj adresat elevilor, părinţilor şi profesorilor, că anul şcolar ce se deschide „aduce ceva nou”, şi anume clasa pregătitoare şi bacalaureatul profesional, recunoscând că mai sunt multe de rezolvat în sistemul educaţional.

 

În opinia ministrului Liviu Pop, deschiderea anului şcolar este, şi va fi întotdeauna, o sărbătoare şi fiecare cetăţean, „fie că este părinte sau bunic, fie că este cadru didactic sau persoana însărcinată cu problemele administrative ale şcolii, gravitează în jurul acestui eveniment unic, anual”.

„Chiar dacă a întârziat cu o săptămână, noul an şcolar şi-a redeschis porţile pentru a primi, cu mic, cu mare, pe fiecare dintre voi. Acest an aduce cu el şi ceva nou, mai exact clasa pregătitoare, care sperăm să îi ajute pe cei mici să treacă mai uşor de la grădiniţă la clasa I, dar şi un nou tip de examen pentru cei ce îşi petrec ultimul an în liceu: bacalaureatul profesional, pentru tinerii care vor să intre direct pe piaţa muncii, fără a mai urma studiile superioare”, scrie ministrul în scrisoarea deschisă remisă luni presei.

Potrivit ministrului pentru dialog social, dincolo de politică, dincolo de administraţie, dincolo de probleme, ajunsuri sau neajunsuri, elevii, din toate formele de învăţământ, studenţii, profesorii, sunt actorii principali ai evenimentului, iar sărbătoarea lor nu trebuie stricată de niciun discurs politic, de nicio umbră de reproş sau de vreo atitudine negativă.

„Doresc să vă anunţ pe această cale că vă voi fi alături, ca şi până acum şi că voi încerca să vă ajut în orice nelămuriri aveţi legate de noul sistem. Chiar dacă mai sunt multe de rezolvat în ceea ce priveşte sistemul educaţional din România, treptat, cu răbdare şi cu sprijinul vostru, sunt convins că vom reuşi să-l aducem pe calea dreaptă şi normală. Eu, dincolo de funcţia de ministru, ca om al cărţii, ca om al şcolii, ca om care se implică cu toată fiinţa, de peste 15 ani, pentru ca educaţia să devină prioritate naţională şi care luptă pentru ca cei implicaţi să primească respectul cuvenit, nu fac altceva decât să urez, cu această ocazie specială, tuturor elevilor, părinţilor, profesorilor, să fie sănătoşi, să fie bucuroşi că e o toamnă frumoasă şi să se încreadă că există multă bună credinţă, dorinţă de mai bine şi capacitate de a aduce acest bine în şcoala românească. Le urez elevilor mult succes în nou an pe care să-l termine cu rezultate excepţionale, dar şi profesorilor şi părinţilor deoarece contribuie, în mod egal, în formarea viitorului ţării noastre”, încheie sursa citată.

 

Sursa: Mediafax

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.