Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Reluarea stagiunii cu public
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-cum-sa-intelegem-muzica-reluarea-stagiunii-cu-public/

Filarmonica „George Enescu” şi Asociaţia „Clasic e fantastic” anunţă reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021, în Sala mare a Ateneului Român, în patru dimineţi de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai şi iunie.

Un articol de Petre Ivan|26 februarie 2021

La dispoziția publicului stau doar 210 locuri. Pentru concertul din 6 martie ele vor putea fi cumpărate fie online fie de la casa de bilete a Filarmonicii începând cu luni, 1 martie, ora 12.00.

Vă așteptăm cu drag.

Filarmonica George Enescu. Ateneul Român

Sâmbătă, 6 martie, ora 11  Concert CU PUBLIC

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

Lecția de jazz. De primăvară…

Irina Sarbu Quartet

La pian – Puiu Pascu

Invitați: Diana Suciu – saxofon, Florian Radu – trombon și Ana Parghel Sârbu

În program cantece pentru copii si lucrari de Gigi Gryce, Jon Hendricks, Charlie Parker, Duke Ellington

Sponsorii stagiunii 2019-2020 : EY Romania, wipro, CBRE, RBC Romanian Bussines Consult, Centrul Național de Arta „Tinerimea Română”, Laboratoarele Remedia, Schoenherr, Fundația H.Mălineanu.

Începând cu luni, 1 martie, biletele se pot procura:

  • Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. 

Începând cu marți, 2 martie, ora 12, biletele se pot pocura și:

  • De la Casa de Bilete a Ateneului Român
    Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
    Telefon: 021.315.68.75

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concert este permisă până la ora 10.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.