Cluj: La Festivalului Internaţional „Comedy Cluj”, vor rula peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/cluj-la-festivalului-international-comedy-cluj-vor-rula-peste-130-de-filme-realizate-de-cineasti-din-35-de-tari/

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie. Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie.

Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg Cafe vor fi prezentate în premieră în România. Publicul este aşteptat, de asemenea, la ateliere de lucru, expoziţii, spectacole cu piese de teatru şi la câteva reprezentaţii stradale. La festival sunt invitate peste 100 de personalităţi ale cinematografiei româneşti şi străine, printre care reputaţii actori Marcel Iureş şi Horaţiu Mălăele.

Producţiile înscrise în acest an în competiţia filmului de lung metraj a festivalului sunt „Baikonur”, în regia lui Veit Helmer, (Germania), „Ucigându-l pe Bono/Killing Bono”, regia Nick Hamm (Irlanda), „Hysteria”, regia Tanya Vexler (Marea Britanie/Franţa), „Chinese Take-Away/ Un Cuento Chino”, regia Sebastian Borensztein (Argentina), „Pista/The Runway”, regia Ian Power (Irlanda/Luxemburg), „Stare de şoc/Stnaje Soka”, regizor Andrej Kosak (Slovenia), „OZN în ochii ei/ UFO in Her Eyes”, regia Xiaolu Guo (China/Germania), „Călătoria/The Trip”, regia Michel Winterbottom (Marea Britanie), şi „Montevideo, puterea unui vis/Montevideo, bog te video”, regia Dragan Bjelogrlic (Serbia).

Juriul competiţiei este compus din Thom Palmen – director Umea Film Festival din Suedia, Laurenţiu Damian – regizor şi scenarist, profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Sebastian Stern – regizor german, câştigător al premiului pentru cea mai bună regie la ediţia din 2011 a „Comedy Cluj” pentru filmul „Bondarul / Die Hummel”, Declan Cassidy – regizor şi scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy, şi Vivek Singhania – producător indian, cu numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul secţiunii de filme de scurt metraj va fi format din critici de film, jurnalişti şi bloggeri.

Marelui actor Horaţiu Mălăele îi va fi decernat Premiul de excelenţă la „Comedy Cluj”. Publicul va putea viziona filmul „Divorţ din dragoste”, realizat de cineastul Andrei Blaier în anul 1991, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, în 17 octombrie, la Cinematograful „Victoria”.

Actorul Marcel Iureş va veni la Festivalul de la Cluj-Napoca în data de 14 octombrie, de această dată în ipostaza de om de teatru, protagonist al unui spectacol tulburător, în piesa „Absolut!”, pusă în scenă la Teatrul ACT din Bucureşti de regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul cu piesa inspirată de povestirea „Ivan Turbincă” de Ion Creangă se va juca la Teatrul Naţional, preţul unui bilet fiind de 60 de lei.

În secţiunile „Focus Israel” şi „Focus Ungaria” ale festivalului vor rula filmele „2 night”, regia Roi Werner (2010), „Lenin în Octombrie”, regia Evgeny Ruman (2010), „Copiii Dragonului Verde”, regia Bence Miklauzic (2010), „Fotbal din vremurile bune” regia Sandor Pal (1973), „Martorul”, regia Peter Bacso (1969) şi „Mondenele”, regia Peter Timar (1997).

Pentru amatorii de filme de groază, în secţiunea „Fantasy/Horror” vor rula 12 filme, printre care „O pisică la Paris/Une vie de chat” creaţie din 2010 a cineaştilor Jean-Loup Felicioli şi Alain Gagnol, şi „Un monstru la Paris”, turnat anul trecut de regizorul Bibo Bergeron.

Biletele pentru proiecţiile de la „Comedy Cluj” se pot cumpăra, cu anticipaţie, la Cinematograful „Florin Piersic” şi costă 9 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari 7 lei. Preţul unui abonament pentru cinci proiecţii de filme este 35 lei, iar pentru zece proiecţii – 60 de lei. Pentru Gala de Decernare a Premiilor şi Noaptea Spot-urilor Publicitare preţul biletului este de 15 lei. La Klausenburg Cafe, intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Sursa: Agerpres

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.