Cluj: La Festivalului Internaţional „Comedy Cluj”, vor rula peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări
https://www.ziarulmetropolis.ro/cluj-la-festivalului-international-comedy-cluj-vor-rula-peste-130-de-filme-realizate-de-cineasti-din-35-de-tari/

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie. Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Peste 130 de filme realizate de cineaşti din 35 de ţări vor fi proiectate la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj”, care se va desfăşura între 12 şi 21 octombrie.

Multe dintre filmele care vor rula la Cinematografele „Florin Piersic” şi „Victoria”, la Casa TIFF, Casa Tranzit şi la Klausenburg Cafe vor fi prezentate în premieră în România. Publicul este aşteptat, de asemenea, la ateliere de lucru, expoziţii, spectacole cu piese de teatru şi la câteva reprezentaţii stradale. La festival sunt invitate peste 100 de personalităţi ale cinematografiei româneşti şi străine, printre care reputaţii actori Marcel Iureş şi Horaţiu Mălăele.

Producţiile înscrise în acest an în competiţia filmului de lung metraj a festivalului sunt „Baikonur”, în regia lui Veit Helmer, (Germania), „Ucigându-l pe Bono/Killing Bono”, regia Nick Hamm (Irlanda), „Hysteria”, regia Tanya Vexler (Marea Britanie/Franţa), „Chinese Take-Away/ Un Cuento Chino”, regia Sebastian Borensztein (Argentina), „Pista/The Runway”, regia Ian Power (Irlanda/Luxemburg), „Stare de şoc/Stnaje Soka”, regizor Andrej Kosak (Slovenia), „OZN în ochii ei/ UFO in Her Eyes”, regia Xiaolu Guo (China/Germania), „Călătoria/The Trip”, regia Michel Winterbottom (Marea Britanie), şi „Montevideo, puterea unui vis/Montevideo, bog te video”, regia Dragan Bjelogrlic (Serbia).

Juriul competiţiei este compus din Thom Palmen – director Umea Film Festival din Suedia, Laurenţiu Damian – regizor şi scenarist, profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Sebastian Stern – regizor german, câştigător al premiului pentru cea mai bună regie la ediţia din 2011 a „Comedy Cluj” pentru filmul „Bondarul / Die Hummel”, Declan Cassidy – regizor şi scenarist, membru fondator al Irish Film and Television Academy, şi Vivek Singhania – producător indian, cu numeroase proiecte cinematografice pentru Bollywood.

Ca şi la ediţiile precedente, juriul secţiunii de filme de scurt metraj va fi format din critici de film, jurnalişti şi bloggeri.

Marelui actor Horaţiu Mălăele îi va fi decernat Premiul de excelenţă la „Comedy Cluj”. Publicul va putea viziona filmul „Divorţ din dragoste”, realizat de cineastul Andrei Blaier în anul 1991, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, în 17 octombrie, la Cinematograful „Victoria”.

Actorul Marcel Iureş va veni la Festivalul de la Cluj-Napoca în data de 14 octombrie, de această dată în ipostaza de om de teatru, protagonist al unui spectacol tulburător, în piesa „Absolut!”, pusă în scenă la Teatrul ACT din Bucureşti de regizorul Alexandru Dabija. Spectacolul cu piesa inspirată de povestirea „Ivan Turbincă” de Ion Creangă se va juca la Teatrul Naţional, preţul unui bilet fiind de 60 de lei.

În secţiunile „Focus Israel” şi „Focus Ungaria” ale festivalului vor rula filmele „2 night”, regia Roi Werner (2010), „Lenin în Octombrie”, regia Evgeny Ruman (2010), „Copiii Dragonului Verde”, regia Bence Miklauzic (2010), „Fotbal din vremurile bune” regia Sandor Pal (1973), „Martorul”, regia Peter Bacso (1969) şi „Mondenele”, regia Peter Timar (1997).

Pentru amatorii de filme de groază, în secţiunea „Fantasy/Horror” vor rula 12 filme, printre care „O pisică la Paris/Une vie de chat” creaţie din 2010 a cineaştilor Jean-Loup Felicioli şi Alain Gagnol, şi „Un monstru la Paris”, turnat anul trecut de regizorul Bibo Bergeron.

Biletele pentru proiecţiile de la „Comedy Cluj” se pot cumpăra, cu anticipaţie, la Cinematograful „Florin Piersic” şi costă 9 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari 7 lei. Preţul unui abonament pentru cinci proiecţii de filme este 35 lei, iar pentru zece proiecţii – 60 de lei. Pentru Gala de Decernare a Premiilor şi Noaptea Spot-urilor Publicitare preţul biletului este de 15 lei. La Klausenburg Cafe, intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Sursa: Agerpres

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.