Comedia acasă la… Tudor Arghezi
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedia-acasa-la-tudor-arghezi/

Proiectul „Comedia acasă la…” continuă cu invitaţia actorului Dragoş Huluba de a păşi pragul casei scriitorului Tudor Arghezi şi a soţiei acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiţă, muzeograf al casei memoriale „Mărţişor”.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2020

Săptămâna aceasta, în compania celor doi, puteți parcurge istoria unui loc special, păstrat în suflete de fiecare dintre vizitatorii noștri dintotdeauna.

Like & Share our event: https://www.facebook.com/events/221538945543951/

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, realizează proiectul on-line „COMEDIA ACASĂ LA….” prin care propun publicului larg o vizită inedită în cele cinci Case Memoriale MNLR din București: Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.

Atunci când un actor pătrunde în locuința unui scriitor poate să readucă la viață întregul univers al acestuia, așa că lansăm invitația de a descoperi cum se derula o zi obișnuită din viața sa, în compania actorilor Dragoș Huluba, Alex Conovaru, Delia Nartea, Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Bogdan Cotleț și a muzeografilor caselor memoriale Adrian David, Marieta Mihăiță, Dorothea Nicolescu, Lelia Spirescu, Mădălina Șchiopu.

Proiectul se desfășoară în perioada 2 iulie – 6 august, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 21.00, pe platformele on-line ale celor două instituții, în principal, pe Site, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor, iar spectatorii vor putea urmări, prin intermediul unui videoclip săptămânal transmis în regim de premieră live, vizitele realizate de actorii Teatrului de Comedie. Materialele de prezentare vor fi precedate de scurte making of-uri, prin care vom publica și imaginile din culisele unei zile de filmare.

Regia: Vlad Massaci

Credite foto/video making of: Alexandru Turcu

Credite foto afiș: Andrei Runcanu Photography (portrete actori), Andrei Mărgulescu – Fotografii de arhitectură (Casa Memorială „Anton Pann”), Petru Şoşa (casele memoriale)

Vizual: Petru Șoșa

Coordonator multimedia: Alex Ursu

Imagine: Gryg Stoica

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.