Comedie muzicală despre Ayrton Senna
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedie-muzicala-despre-ayrton-senna/

„Ayrton Senna, comedia muzicală” a avut premiera pentru presă, marţi seară, la Teatrul Riachuelo, din Rio de Janeiro, iar realizatorii speră ca prin acest spectacol să păstreze vie în memoria brazilienilor legenda pilotului triplu campion mondial de Formula 1.

Un articol de Petre Ivan|9 noiembrie 2017

„Ţara are mare nevoie de o figură precum cea a lui Ayrton Senna„, a declarat producătoarea Aniela Jordan.

Premiera comediei muzicale pentru public va avea loc vineri, 10 noiembrie. La acest spectacol, cu 15 piese orginale, participă 24 de actori, dansatori şi acrobaţi, care evoluează într-un decor de circ.

Regizorul Renato Rocha a încercat să reproducă atmosfera unui circuit de Formula 1, cu lumini strălucitoare, pneuri, căşti, bolizi zgomotoşi.

Comedia muzicală nu este o evocare cronologică a vieţii lui Senna, ci insistă asupra momentelor cheie din existenţa pilotului care a decedat la 1 mai 1994, în urma unui accident suferit pe circuitul de la Imola.

Lansarea show-ului coincide cu desfăşurarea în acest week-end a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei de la Sao Paulo, penultima etapă a sezonului.

Foto: Ayrton Senna – facebook

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.