Comedii, muzică și filme de Oscar în noile locații TIFF Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/comedii-muzica-si-filme-de-oscar-in-noile-locatii-tiff-sibiu/

Pe final de vară, TIFF se mută la Sibiu, între 27 şi 30 august, pentru patru seri de filme în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|21 august 2020

20 de filme și invitați speciali îi așteaptă pe sibieni în Piața Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra și în două locații noi, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) și Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Startul îl va da Cei mai frumoși ani/ La Belle Époque (r. Nicolas Bedos) joi, 27 august, de la 21.00, în Piața Mare. Comedia cu Daniel Auteuil, Guillaume Canet și Fanny Ardant este o călătorie în timp plină de peripeții a unui bărbat care încearcă să o redescopere pe femeia de care se îndrăgostise cu 40 de ani în urmă. Tot în Piața Mare, sibienii vor avea ocazia să vadă pe ecran mare Și atunci… ce e libertatea? (r. Andrei Zincă, Premiul Publicului în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020), Durere și glorie/ Dolor y gloria, cel mai recent film al lui Pedro Almodovar, sau comedia semnată de regizorul lui The Full Monty, Peter Cattaneo, Soții de militari/ Military Wives.

La Muzeul Național în aer liber Astra vor rula alte hituri de public, multi-premiate în festivaluri: Patrick (r. Tim Mielants), premiat la TIFF 2020 pentru regie și plasat într-o tabără de nudiști, Traducătorii/ Les traducteurs (r. Régis Roinsard), un thriller cu hackeri și traducători, Madre, noul film al lui Rodrigo Sorogoyen, drama intensă a unei mame care-și pierde fiul, și Corpus Christi (r. Jan Komasa), propunerea Poloniei la Oscar, fascinanta poveste a unui tânăr ieșit din închisoare care devine preot.

Sibienii se vor îndrăgosti și de Babyteeth: Prima iubire, debutul australiancei Shannon Murphy, câștigătorul Trofeului Transilvania și al Premiului Publicului la TIFF 2020, „probabil cel mai vesel și plin de viață film realizat vreodată despre o boală terminală. O minunăție”, potrivit The Guardian, care va rula vineri, 29 august, la Habermann Markt.

Biletele vor fi puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro și pe TIFF Official App (disponibilă în App Store și Google Play) începând de luni, 24 august. Biletele pentru toate locațiile se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piața Mare, începând din 26 august. Intrarea este liberă la proiecțiile din Piața Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziționat în avans, ce va fi scanat la acces.

IMPORTANT: Accesul la proiecții se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranță și a respecta distanțarea socială.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.