Comoara, un nou film de Corneliu Porumboiu. Premiera în România, în 2015.
https://www.ziarulmetropolis.ro/comoara-un-nou-film-de-corneliu-porumboiu-premiera-in-romania-in-2015/

Săptămâna aceasta au început filmările pentru COMOARA/THE TREASURE , un nou film în regia lui Corneliu Porumboiu. Acţiunea este centrată pe doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare în încercarea lor de a descoperi o comoară. Scenariul îi aparţine lui Corneliu Porumboiu.

Un articol de Petre Ivan|17 octombrie 2014

Flmările noului film semnat Corneliu Porumboiu, Comoara, vor dura aproximativ o lună de zile și vor avea loc în comuna Islaz (Teleorman) și la București.

Din distribuție fac parte actori profesioniști în egală măsură cu amatori.

Corneliu Porumboiu a inceput filmarile pentru lungmetrajul Comoara

Corneliu Porumboiu a inceput filmarile pentru lungmetrajul Comoara

Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin (Câinele japonez, Domnișoara Christina) și de actorii amatori Adrian Purcărescu și Corneliu Cozmei, care au fost selecțati după un proces amplu de casting, care s-a desfășurat pe parcursul a 3 luni de zile.

Imaginea filmului este semnată de Directorul de imagine Tudor Mircea, cu care Corneliu a colaborat și la Când se lasă seara peste București sau Metabolism, iar producția este asigurată de Marcela Ursu(42 Km Film), în coproducție cu Les Films de Worso și Rouge International. Proiectul este susținut de CNC, HBO România și Arte France.

Corneliu Porumboiu este regizor și scenarist, cunoscut pentru lungmetrajele A fost sau n-a fost? (2006), Polițist, Adjectiv (2009), Când se lasă seara peste București sau Metabolism (2013).

Foto: Comoara, Corneliu Porumboiu – 42kmfilm.com

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.