Compozitorul de muzică de film Richard Robbins a murit la varsta de 71 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/compozitorul-de-muzica-de-film-richard-robbins-a-murit-la-varsta-de-71-de-ani/

Richard Robbins, muzicianul american care a compus coloanele sonore ale unor filme celebre precum „Camera cu privelişte/ A Room with a View”, „Înapoi la Howards/ Howards End” şi „Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day”, a murit la vârsta de 71 de ani. Richard Robbins, de două ori nominalizat la Oscar, a murit pe 7 […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Richard Robbins, muzicianul american care a compus coloanele sonore ale unor filme celebre precum „Camera cu privelişte/ A Room with a View”, „Înapoi la Howards/ Howards End” şi „Rămăşiţele zilei/ The Remains of the Day”, a murit la vârsta de 71 de ani.

Richard Robbins, de două ori nominalizat la Oscar, a murit pe 7 noiembrie, din cauza maladiei Parkinson, în reşedinţa sa din oraşul Rhinebeck din statul american New York, informează bbc.co.uk.

El a compus coloanele sonore pentru aproape toate filmele regizate de James Ivory şi produse de Ismail Merchant, începând cu „Europenii/ The Europeans” (1979) şi până la „Contesa albă/ The White Countess” (2005).

Născut în decembrie 1940, în statul Massachusetts, Richard Stephen Robbins a început să studieze muzica la vârsta de cinci ani.

Ulterior a început să îi predea noţiuni muzicale fiicei scenaristului Ruth Prawer Jhabvala, care i-a făcut apoi cunoştinţă cu colaboratorii ei Ismail Merchant şi James Ivory.

În 1976, Richard Robbins a regizat şi compus coloana sonoră a filmului „Sweet Sounds”, un documentar despre studenţii talentaţi în domeniul muzical, produs de Merchant.

Acest prim proiect comun a stat la baza unei colaborări profesionale fructuoase cu compania de producţie independentă Merchant Ivory Productions, pentru care a compus apoi atât muzică de epocă, cât şi contemporană.

Pentru adaptarea cinematografică a romanului „Maurice”, de E.M. Forster, Richard Robbins a fost premiat la Festivalul de Film de la Veneţia din 1997.

În acelaşi an, muzicianul american a fost nominalizat la premiul BAFTA pentru coloana sonoră a filmului „A Room With a View”, realizat tot pe baza unui roman de Forster.

Robin Robbins a fost apoi nominalizat de două ori la Oscar, în 1993 şi în 1994, pentru coloanele sonore ale filmelor „Howards End” şi „The Remains of the Day”.

Opera sa a fost celebrată în 1996 printr-un concert de binefacere organizat la prestigioasa Carnegie Hall din New York, organizat pentru a strânge fonduri cu scopul de a finanţa cercetările ştiinţifice împotriva SIDA.

 

 

Sursa: Mediafax

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Cartea de teatru, fie ea tiparită sau online, are un rol esențial în fenomenul teatral actual și viitor. De aceea, a doua ediție a Festivalului Național de Teatru Independent propune o serie de evenimente de carte, sub titulatura „Citesc Teatru!”.

31
/10
/14

În perioada 4 – 6 decembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, va avea loc a doua ediție a festivalului Brașov Jazz & Blues Festival. Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului vor avea loc 7 concerte, printre care cel al celebrului grup de artiști scoțieni Hidden Orchestra, a căror muzică este difuzată de radiourile din întreaga lume.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.