Comunicat de presa: Teatrul National de Opereta anunta palmaresul
https://www.ziarulmetropolis.ro/comunicat-de-presa-teatrul-national-de-opereta-anunta-palmaresul/

PALMARESUL EDITIEI A IV-a a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, 12 noiembrie 2012   Luni, 12 noiembrie 2012, in Aula Bibliotecii Nationale a avut loc cea de-a patra editie a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, evenimentul fiind organizat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” de catre Teatrul National […]

Un articol de Andrada Văsii|14 noiembrie 2012

PALMARESUL EDITIEI A IV-a a

Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti,

12 noiembrie 2012

 

Luni, 12 noiembrie 2012, in Aula Bibliotecii Nationale a avut loc cea de-a patra editie a Trofeului „Ion Dacian” pentru tineri interpreti, evenimentul fiind organizat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” de catre Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” in parteneriat cu Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

 

Concursul – si marele Premiu, Trofeul “Ion Dacian”, in valoare de 2.000 de euro, a fost castigat de tanara solista Alexandra Craescu, interpreta rolurilor Julieta din musicalul “Romeo si Julieta” si Eu din musicalul “Rebecca”, spectacole din repertoriul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”.

Juriul, prezidat de prof.univ.dr. Mihai Cosma (Director al Centrului de Cercetare Stiintifica si Proiecte Artistice din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti), a recompensat mai multi interpreti, calitatile vocale si scenice ale acestora fiind recunoscute printr-o serie de premii si distinctii. Astfel, printre castigatorii serii se numara: Simona BaltogLoredana Cavaşdan si Alin Stoica – Premiul Special al Juriului, ex-aequoDiana Gheorghe – Premiul pentru cea mai buna performanta a unui interpret cu varsta sub 20 de aniAna Cebotari – Premiul special acordat de sindicatul UNMB si Premiul pentru performanta vocala, Alexandru Stefan Constantin – Premiul special acordat de revista Actualitatea Muzicala, tertetul Alexandru Stefan Constantin, Filip Panait si Alin Stoica – Premiul special al Teatrului National de Opereta Ion Dacian”, Mihaela Alexa – Premiul publicului, Silvia Micu – Premiul Centrului de Excelenta, tertetul alcatuit din Florina Ilie, Mihaela Alexa si Silvia Micu – Premiul Radio Romania Cultural, si Alina Paun – Premiul pentru performanta scenica.

Trofeul „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreti a fost initiat in 2009, fiind primul concurs de interpretare muzical-teatrala din Romania. Repertoriul fiecarui concurent, cu varsta cuprinsa intre 17 si 34 de ani, se axeaza pe cele mai frumoase arii sau duete, din operete romanesti si straine, sau din musicaluri europene si americane. Una dintre particularitatile acestui concurs-spectacol consta in componenta juriului, care include si publicul, alturi de personalitati care activeaza in lumea teatrului, a operei, a operetei si critici muzicali. Publicul participa activ si poate alege, alaturi de juriu, concurentul cel mai bun dintre cei prezenti, aplauzele transformandu-se in note prin masurarea electro-acustica a intensitatii lor.

 

Juriul editiei a 4-a a Trofeului „Ion Dacian” este format din: Mihai Cosma, Marius Teicu, Anca Turcasiu, Oltea Serban-Parau si Eleonora Enachescu.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.