Concert caritabil pentru Andreea
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-pentru-andreea/

În zilele de 13, 14, 20, 21, 22 şi 23 decembrie, de la orele 14:00, în Parcul Unirii, bucureştenii pot asculta cele mai frumoase cântece de sezon în sprijinul acţiunii umanitare pentru Andreea Ion, organizate de AOLN România.

Un articol de Ziarul Metropolis|9 decembrie 2014

Andreea Ion s-a operat pe 8 decembrie la coloană, pentru a noua oară. Costurile de recuperare sunt peste puterile financiare ale familiei sale. Dacă vreți s-o ajutați pe Andreea să aibă sărbători fericite, o puteți face prin participarea la Charity Chritmas – colinde caritabile pentru Andreea, pe care Judy Florescu le va cânta pentru voi și împreună cu voi pentru strângerea de fonduri necesare recuperării post-operatorii ale Andreei Ion.

Cei care doresc să se implice în sprijinirea financiară a acestui caz umanitar sunt așteptați în datele de 13, 14, 20, 21, 22, 23, orele 14:00, în Parcul Unirii pentru a asculta și a cânta cele mai frumoase cântece de sezon.

Acțiunea caritabilă este organizată în parteneriat cu AOLN România și este găzduită de evenimentul Crăciunul în bucate.

„Am fost diagnosticată la vârsta de 10 luni, fiind supusă tratamentelor, investigaţiilor şi recuperării în mai multe spitale şi centre de recuperare din ţară”, mărturisește Andreea Ion.

În luna mai 2008 a avut loc prima intervenţie chirurgicală prin introducerea unui implant segmentar VEPTR şi toracoplastii prin toracostomie concavă. În luna noiembrie 2008 a avut loc a doua intervenţie chirurgicală, care a constat în prima distractare a implantului VEPTR.

În luna mai 2009 – a doua distractare pe implant VEPTR de 1.5 cm.În lună martie 2011 – s-a practicat toracoplastie pe partea stângă convexă cu excizie a 5 coaste (C3-C8). În luna iunie 2011 – a treia distractare pe implant VEPTR. În luna mai 2012 – a patra distractare pe implant VEPTR cu 1,5 cm. În luna aprilie 2013 – a cincea distractare pe implant VEPTER.În luna noiembrie 2013 – a şasea distractare pe implant VEPTER.

După efectuarea, radiografiei, CT-ului şi RMN-ului (mai 2014) s-au depistat mai multe complicaţii, printre care, s-a constatat că implantul care a fost introdus în urmă cu 6 ani este gata să se rupă, riscând să apară infecţie, să străpungă pielea sau să lezeze alte organe, de aceea, intervenţia chirurgicală trebuie efectuată cât mai repede.

Neavând alte posibilităţi de a strânge suma necesară pentru cea de-a noua intervenţie chirurgicală, am descris pe scurt situaţia mea, cu speranţa că se vor găsi persoane binevoitoare care să ne ofere un sprijin financiar. Aşteptăm un ajutor din partea tuturor care doresc şi au posibilitate, deoarece orice donaţie cât de mică, va fi foarte importantă pentru noi. Mulţumim din suflet pentru tot!” (Andreea Ion)

17
/02
/17

În această seară, echipa filmului ,,Ana, mon amour”, în frunte cu regizorul Călin Peter Netzer, actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, producătoarea Oana Iancu şi directorul de imagine Andrei Butică, a păşit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Filmul, care a rulat în premieră mondială la Berlinale Palast, de la ora 19.00, va putea fi vizionat pe marile ecrane din România cu începere din 3 martie.

17
/02
/17

Cu prilejul „Zilei Brâncuși ” care se sărbătorește la nivel național în fiecare an, la 19 februarie, MNAR prezintă în perioada 19-26 februarie 2017 o selecție de fotografii-document care surprind pe de o parte etapele instalării Coloanei Infinitului la Târgu-Jiu și pe de altă parte atmosfera atelierului parizian al lui Constantin Brâncuși care, în unele imagini, apare alături de sculpturile sale.

17
/02
/17

DaKINO 26 demarează miercuri, 1 martie 2017, la Cinema PRO, cu proiecția în premieră în România a filmului Manchester by The Sea (6 nominalizări la Premiile Oscar 2017), cu Casey Affleck și Michelle Williams în rolurile principale. Festivalul Internațional de Film DaKINO, ediția a 26-a, va avea loc în perioada 1-5 martie 2017 la Cinema Pro, Studioul Horia Bernea — Cinema Muzeul Țăranului și ARCUB.

17
/02
/17

O cărticică scrisă în 1943 de Antoine de Saint-Exupery, pasionat aviator, autor de cărţi de aventuri şi amintiri, reporter de război, avea să devină cea mai celebră operă literară de limbă franceză din secolul XX şi să creeze un simbol cu valoare de cult. După succesul înregistrat la Cluj Napoca si Brașov, unde s-au jucat cate doua reprezentații cu casa închisă, "Micul Print" pornește mai departe în călătorie, oprindu-se si la Alba Iulia și Sibiu.

17
/02
/17

Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anunțat joi, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, că a decis să renunțe la activitatea cinematografică. Apreciatul cineast are șanse mari să obțină Ursul de Aur cu pelicula sa din competiție, pelicula ''The Other Side of Hope''. ''Sunt obosit. Vreau să încep să îmi trăiesc viața mea, în sfârșit'', a explicat regizorul de 59 de ani.

17
/02
/17

Într-o zi de 17 februarie avea loc, la Milano, premiera mondială a operei "Madame Butterfly" de Puccini. Tot într-o zi de 17 februarie încetau din viață Giordano Bruno (susţinător al teoriei coperniciene conform căreia Pământul şi celelalte planete se rotesc în jurul Soarelui şi în jurul propriilor axe) și celebrul dramaturg francez Moliere (Jean Baptiste Poquelin).

16
/02
/17

Disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub, "Fraţii Dabija", în regia lui Cătălin Drăghici, este un documentar experiment de o oră prezentat prima dată în 2015 în câteva festivaluri (Montreal, Astra Sibiu).

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

15
/02
/17

“Fac multă comedie – în proporţie de 75-80%, dar o fac cumva împotriva firii mele. Eu sunt un tip romantic, melancolic, reflexiv, am exaltări doar pe scenă.” – George Ivașcu. În copilărie a jucat fotbal pe maidan, în cartierul Militari. A stat în poartă şi a apărat până şi-a rupt mâna. Mai târziu, şi-a apărat visurile, jucând nu între blocuri, ci pe marea scenă a Teatrului Naţional din Bucureşti. Apoi a construit un teatru, Teatrul Metropolis. George Ivașcu, actorul și directorul Teatrului Metropolis, împlinește astăzi 49 de ani.

15
/02
/17

Concertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

15
/02
/17

Teatrul Apollo111 și Asociația SUB25 anunță lansarea proiectului SATELIT, dedicat regizorilor români tineri. Acești sunt invitați să înscrie în concurs proiecte de teatru după texte scrise de autori români contemporani. Membrii echipei artistice (regizor, scenograf, coregraf, compozitor etc; actorii nu sunt incluși) trebuie să aibă sub 35 de ani. Două proiecte câștigătoare vor fi produse și montate pe scena teatrului Apollo111.