Concert caritabil pentru antropologul Vintilă Mihăilescu, la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/concert-caritabil-pentru-antropologul-vintila-mihailescu-la-ateneul-roman/

Luni, 15 iulie, de la orele 19.00, Ateneul Român va găzdui Concertul Caritabil organizat în sprijinul marelui antropolog şi om de cultură Vintilă Mihăilescu, care are nevoie de ajutorul nostru. #AlaturiDeVintila

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2019

Prietenii, muzicienii, artișii, admiratorii și studenții antropologului Vintilă Mihăilescu ne invită să fim împreună în istorica sală a Ateneului Român, pentru a aduna fondurile necesare pentru operația și tratamentul care îi sporesc șansele de supraviețuire. Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut numeroase conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european. Vintilă Mihăilescu este un adevărat model pentru toți românii care vor să schimbe lucrurile în bine în lumea în care trăim, un mentor și un întelept de care avem toți nevoie.

Această seară specială a solidarității și a speranței va aduce în fața publicului generos mari și inimoși muzicieni precum dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, deținătorul viorii Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, soprana Oana Andra, prim solistă a Operei Naționale București și tenorul George Vîrban. Aceste nume sonore ale scenei muzicale românești vor aborda creații de geniu din repertoriul clasic universal. #AlaturiDeVintila

Biletele pot fi procurate AICI, pe iabilet.ro

Categorii de bilete:

Categoria 1 – Loje centrale – 2500 ron

Categoria 2 – Loje centrale spate – 900 ron

Categoria 3 – Loje laterale – 500 ron

Categoria 4 – Locuri în sală – 200 ron

Toate donațiile dvs. vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului Vintilă Mihăilescu.

Parteneri în organizarea proiectului sunt Fundația Calea Victoriei, The Institute, Filarmonica George Enescu, Monica Jitariuc, Ciprian Tudor și Bogdan Iancu.

05
/02
/16

Cea dintâi premieră a anului 2016, "Hapciu în RE major", adaptare după celebra operetă "Mam'zelle Nitouche" (de F.R. Hervé, libret de Henri Meilhac și Albert Millaud), marchează un moment unic în istoria Operei Comice pentru Copii: este pentru prima dată când pe scena instituției se montează un spectacol de operetă. Premiera are loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 17.00, și duminică, 21 februarie, de la ora 11.00.

05
/02
/16

Un frumos recital conceput în jurul a doi mari compozitori ai repertoriului german – Beethoven și Brahms – este ceea ce ne propun miercuri, 10 februarie (19.00) la Sala Radio violonista Cristina Anghelescu (solistă a Orchestrelor și Corurilor Radio) și pianistul Daniel Goiţi.

05
/02
/16

„Aphonopelma johnnycashi” se va numi păianjenul care a împrumutat numele cântăreţului Johnny Cash. Creatura cu opt picioare este neagră în întregime, așa cum se îmbrăca regretatul artist, decedat în 2003 și care cânta cu chitara sa mai ales "Man in Black", unul din hiturile sale.

02
/02
/16

Filarmonica “George Enescu”  şi  asociaţia “Clasic e fantastic” anunţă cel de-al doilea concert al anului 2016, din ciclul educativ „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”. Duminică, 21 februarie, la orele 10 şi 12.30, copiii sunt invitaţi să afle povestea Bărbierului din Sevilia, capodopera de teatru muzical semnată  de compozitorul Italian Gioacchino Rossini.

01
/02
/16

Așa cum și-a obișnuit publicul și în stagiunile precedente, Orchestra de Cameră Radio îi aduce în fața publicului pe câțiva dintre tinerii muzicieni români care vor „scrie” mai departe istoria scenelor de concert din țară și din străinătate: laureaţii competiţiei naţionale anuale „DRUMUL SPRE CELEBRITATE”. 

23
/01
/16

Mai este loc de noi interpretări pentru Brahms și Beethoven? Mi-am pus întrebarea înainte de a asculta două discuri apărute recent pe piață, semnate de nume importante ale artei interpretative contemporane: violonista olandeză Janine Jansen și dirijorul austriac Manfred Honeck, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Pittsburgh. Și am descoperit, nu neapărat cu surprindere, ci cu încântare, că Brahms și Beethoven au încă (foarte) multe de spus.

22
/01
/16

Super! Pet Shop Boys lansează un nou album, cel de-al 13-lea al grupului care a cunoscut gloria cu hituri ca "West end girls", "It's a sin", "Domino Dancing" sau "Go west". Noul album, ce urmează să apară pe piaţă pe 1 aprilie, se numeşte, desigur, "Super".

20
/01
/16

Vineri, 22 ianuarie (19.00), Orchestra Națională Radio îi invită pe iubitorii muzicii la un concert MOZART / BEETHOVEN, eveniment ce se va desfășura la Sala Radio sub bagheta dirijorală a lui MĂDĂLIN VOICU - fiul marelui violonist Ion Voicu - și cu participarea apreciatului violonist ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de interpreta pe vioara Stradivarius, instrument pe care a cântat și Ion Voicu.

15
/01
/16

„Muzică, prin fond şi prin formă, poezia lui Eminescu nu mai are nevoie de nici o altă melodie”, spunea criticul şi istoricul literar Garabet Ibrăileanu, încercând să sublinieze ideea, adevăratră în fond, că muzicalitatea poeziei eminesciene, excepţională, îşi este suficientă sieşi. Cu toate acestea, nu puţini au fost artiştii români care, de-a lungul anilor, au pus pe muzică câteva dintre cele mai cunoscute poezii eminesciene.