Joshua  Redman, un saxofonist de poveste la Jazz Night Out
https://www.ziarulmetropolis.ro/joshua-redman-un-saxofonist-de-poveste-la-jazz-night-out/

Joshua Redman, saxofonistul american care a împărţit marile scene ale lumii cu The Rolling Stones, Stevie Wonder sau B.B. King, concertează în premieră în România pe 24 martie.

Un articol de Liliana Matei|1 februarie 2016

Fiul legendarului muzician Dewey Redman, Joshua Redman (n.1969) duce mai departe cu onoare numele tatălui său, fiind unul dintre cei mai aclamaţi saxofoniști ai generaţiei sale.

Deşi începe studiile muzicale încă de la 9 ani cântând la clarinet, se decide un an mai târziu pentru saxofon. Copilăria îi este însoţită de acordurile de muzica clasică, rock, jazz, muzică indiană, indoneziană sau africană, iar eroii săi sunt unii dintre cei mai mari exploratori ai sunetelor- John Coltrane, Cannonball Adderley, The Beatles, Aretha Franklin, The Temptations, Earth, Wind and Fire, Prince, The Police sau Led Zeppelin.

În 1991 Redman îşi primeşte diploma în sociologie la Harvard şi se mută la New York, acolo unde începe ascensiunea de neoprit a carierei sale. Mult râvnitul premiu Thelonious Monk, turneele şi înregistrările cu Charlie Haden, Elvin Jones, Joe Lovano, Pat Metheny, Paul Motian sau  Clark Terry îi certifica reputaţia unui muzician redutabil şi a unui lider de grup carismatic şi dedicat.

Primul album, apărut în 1993 sub egida Warner Bros, îi aduce şi cea dintâi nominalizare la premiile Grammy. Urmează colaborări cu nume sonore ale industriei muzicale: The Rolling Stones, Stevie Wonder , The Bad Plus, Chick Corea, Dave Brubeck, The Dave Matthews Band, Jack DeJohnette, Bill Frisell, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Quincy Jones, B.B. King, Branford Marsalis, Brad Mehldau, Pat Metheny, Marcus Miller sau Dianne Reeves. Compune coloana sonoră pentru deja clasica peliculă Vanya on 42nd Street, şi chiar apare el însuşi în filmul Kansas City al regizorului Robert Altman. Anul trecut, muzicianul american a fost nominalizat din nou la premiile Grammy pentru solo-ul de pe piesa Friend or Foe apărută pe discul The Bad Plus Joshua Redman.

Pe 24 martie, ora 20’00 la Sala Radio din București,  Joshua Redman-saxofon, Joes Sanders-contrabas, Gregory Hutchinson-tobe vor susţine primul lor concert din România, o rară ocazie de a-l vedea pe cel mai spectaculos saxofonist al momentului in cadrul seriei de concerte Jazz Night Out.

Creată de Twin Arts ca o platformă de concerte şi experienţe muzicale interactive, Jazz Night Out prezintă pe scenele din România cei mai importanţi artişti de jazz ai lumii.

Accesul în sală pentru concertul Joshua Redman Trio se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

INFO

Biletele pentru acest eveniment costă 105, 135, 165 de lei în funcție de categorie, și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online.
Următoarele concerte Twin Arts:

12 mai-Anouar Brahem Quartet-Souvenance

26 mai-Ara Malikian

10 noiembrie-The Victor Wooten Band feat, Dennis Chambers & Bob Franceschini

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »