Joshua  Redman, un saxofonist de poveste la Jazz Night Out
https://www.ziarulmetropolis.ro/joshua-redman-un-saxofonist-de-poveste-la-jazz-night-out/

Joshua Redman, saxofonistul american care a împărţit marile scene ale lumii cu The Rolling Stones, Stevie Wonder sau B.B. King, concertează în premieră în România pe 24 martie.

Un articol de Liliana Matei|1 Februarie 2016

Fiul legendarului muzician Dewey Redman, Joshua Redman (n.1969) duce mai departe cu onoare numele tatălui său, fiind unul dintre cei mai aclamaţi saxofoniști ai generaţiei sale.

Deşi începe studiile muzicale încă de la 9 ani cântând la clarinet, se decide un an mai târziu pentru saxofon. Copilăria îi este însoţită de acordurile de muzica clasică, rock, jazz, muzică indiană, indoneziană sau africană, iar eroii săi sunt unii dintre cei mai mari exploratori ai sunetelor- John Coltrane, Cannonball Adderley, The Beatles, Aretha Franklin, The Temptations, Earth, Wind and Fire, Prince, The Police sau Led Zeppelin.

În 1991 Redman îşi primeşte diploma în sociologie la Harvard şi se mută la New York, acolo unde începe ascensiunea de neoprit a carierei sale. Mult râvnitul premiu Thelonious Monk, turneele şi înregistrările cu Charlie Haden, Elvin Jones, Joe Lovano, Pat Metheny, Paul Motian sau  Clark Terry îi certifica reputaţia unui muzician redutabil şi a unui lider de grup carismatic şi dedicat.

Primul album, apărut în 1993 sub egida Warner Bros, îi aduce şi cea dintâi nominalizare la premiile Grammy. Urmează colaborări cu nume sonore ale industriei muzicale: The Rolling Stones, Stevie Wonder , The Bad Plus, Chick Corea, Dave Brubeck, The Dave Matthews Band, Jack DeJohnette, Bill Frisell, Herbie Hancock, Roy Hargrove, Quincy Jones, B.B. King, Branford Marsalis, Brad Mehldau, Pat Metheny, Marcus Miller sau Dianne Reeves. Compune coloana sonoră pentru deja clasica peliculă Vanya on 42nd Street, şi chiar apare el însuşi în filmul Kansas City al regizorului Robert Altman. Anul trecut, muzicianul american a fost nominalizat din nou la premiile Grammy pentru solo-ul de pe piesa Friend or Foe apărută pe discul The Bad Plus Joshua Redman.

Pe 24 martie, ora 20’00 la Sala Radio din București,  Joshua Redman-saxofon, Joes Sanders-contrabas, Gregory Hutchinson-tobe vor susţine primul lor concert din România, o rară ocazie de a-l vedea pe cel mai spectaculos saxofonist al momentului in cadrul seriei de concerte Jazz Night Out.

Creată de Twin Arts ca o platformă de concerte şi experienţe muzicale interactive, Jazz Night Out prezintă pe scenele din România cei mai importanţi artişti de jazz ai lumii.

Accesul în sală pentru concertul Joshua Redman Trio se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

INFO

Biletele pentru acest eveniment costă 105, 135, 165 de lei în funcție de categorie, și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online.
Următoarele concerte Twin Arts:

12 mai-Anouar Brahem Quartet-Souvenance

26 mai-Ara Malikian

10 noiembrie-The Victor Wooten Band feat, Dennis Chambers & Bob Franceschini

20
/09
/19

Soprana Olga Bezsmertna, solistă a Operei de Stat din Viena, va interpreta rolul Donnei Elvira în spectacolul Don Giovanni de Mozart, prezentat de Orchestra de Cameră din Basel, în data de 22 septembrie, la Ateneul Român. Soprana Miah Persson, anunțată anterior în distribuție și-a anulat deplasarea la București din cauza unor urgențe de familie.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

17
/09
/19

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului SoNoRo va avea loc în perioada 1-17 noiembrie 2019, în București, Sibiu și Cluj-Napoca. Anul acesta, Festivalul va purta numele DaDa și va fi dedicat puternicei energii creatoare a fenomenului dadaist, pornit la începutul secolului XX, în Zürich, de un grup de artiști europeni, organizat în jurul scriitorului de origine română, Tristan Tzara.

16
/09
/19

Dirijorul Emerit Mariss Janson a fost nevoit să își anuleze concertele alături de Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam în datele de 18 și 19 septembrie și pe 21 septembrie la București, din motive de sănătate. Orchestra este recunoscătoare dirijorului român Cristian Măcelaru, care a fost de acord să preia programul neschimbat în timp atât de scurt.

16
/09
/19

Pe scurt, în cifre, a doua treime a Festivalului Internațional „George Enescu” a însemnat 25 de spectacole, 68 de lucrări, apartinând unui număr de 38 de compozitori, de la contemporani, chiar patru prime audiții, la Beethoven, Rahmaninov, Wagner, Sostacovich, Britten, Richard Strauss, Poulenc, Grieg, Ravel, Brahms, Lutoslavki, Simanowski, Lipatti, Ligeti și, în fiecare zi, cel puțin o lucrare semnată George Enescu.

10
/09
/19

În peisajul cultural al orașelor din România, Sfântu Gheorghe se detașează prin multitudinea de festivaluri și evenimente pe care le desfășoară cu regularitate. Între acestea, Festivalul de Arte Contemporane pulzArt este cel care, de șapte ani, continua să își surprindă publicul prin promovarea unor noi moduri de gândire în ceea ce priveşte arta, oferindu-i prilejul de a veni în contact cu o varietate de forme de exprimare artistică din lumea întreagă, reunite prin originalitate, inovație și neconvențional.

09
/09
/19

Dirijorul Ion Marin a anunțat o nouă colaborare extraordinară cu binecunoscutul pianist Lang Lang și Orchestra Simfonică din San Francisco, în data de 21 octombrie 2019. Acesta este doar primul dintr-o serie de evenimente în colaborare cu Lang Lang, următorul având loc în 2020, la Praga, pe O2 Arena, una dintre cele mai mari săli din lume, cu aproape 20.000 de locuri.

Page 1 of 13712345...102030...Last »